Iserbyt wint de slotmanche van de Superprestige

Iserbyt wint de slotmanche van de Superprestige

Eli Iserbyt heeft de slotmanche van de Superprestige gewonnen in Middelkerke. Hij kon in de laatste ronde wegrijden van Lars van der Haar toen deze een foutje maakte op een heuveltje. Laurens Sweeck vervolledige het podium als derde

Lars van der Haar liet er na het startsignaal voor de slotmanche van de Superprestige veldrijden geen gras over groeien en dook als eerste het veld in.  De leider in het klassement bepaalde het tempo dat lag dusdanig dat hij met enige voorsprong doorkwam om de tweede ronde aan te vatten. Eli Iserbyt en Niels Vandeputte waren op dat moment de eerste achtervolgers. Iserbyt en Laurens Sweeck maakten de aansluiting met de koploper en we kregen een trio vooraan de race. Niettegenstaande er de volgende rondes wel prikken kwamen, vooral na passages door de zandstrook, bleef dat eigenlijk ook zo. Nieuwenhuis, die alleen op de vierde positie reed, wist in de 7de van in totaal 10 rondes, de aansluiting te maken toen ze vooraan even de benen stil hielden. Van der Haar zette zich nog maar eens op de kop, met zijn teamgenoot achter hem voor de passage door het zand. Nieuwenhuis speelde het ploegspel perfect en liet een gaatje vallen, waardoor de Nederlandse kampioen kon wegrijden. Maar Iserbyt liet niet begaan en kon opnieuw de aansluiting maken. Dat lukte Sweeck niet meer en het werd bijgevolg een duel voor de zege. Toen Van der Haar in de slotronde een foutje maakte, aarzelde de West-Vlaming niet en kon hij voldoende voorsprong nemen om te soleren naar de zege aan de kust. 

Van der Haar probeerde nog maar meer dan de tweede plaats consolideren zat er niet meer in. Dat was ook meer dan voldoende om de eindzege binnen te halen in de Superprestige. Laurens Sweeck bolde iets later als derde over de meet. Joris Nieuwenhuis wist nog een sterkt geremonteerde Gerben Kuypers achter zich te houden voor de vierde stek.

MID_0827 podium elite heren.jpg (214 KB)

“ik groeide in de wedstrijd.", vertelde Eli. "Ik zag dat ik in het zand de mindere was. Lars reed altijd wel een strak tempo. Na het zand kon ik wel mijn power kwijt. Dan een geluk dat Lars een foutje maakte en toen wist ik dat ik moest doorgaan.", klinkt het.

Uitslagen Middelkerke en eindstand klik hier

Fotocredit TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!