Jinse Peeters klopt zichzelf fier op de borst

Jinse Peeters klopt zichzelf fier op de borst

Net geen podium voor Jinse Peeters bij de elite dames op het BK veldrijden in Lokeren. De Molse kwam als vierde over de finish. Een plaats die ze niet direct had ingecalculeerd.

"Je hoopt wel op een goede dag op een BK maar dat is toch altijd afwachten" sprak Peeters na afloop van het BK veldrijden in Lokeren. "Zeker omdat ik de voorbije week ziek was geweest. Van doorgedreven trainen was geen sprake meer. Enkel van goed herstellen richting de race. Dat was gelukkig wel het geval. Misschien was het achteraf nog niet zo slecht dat ik veel heb gerust. Het gevoel was echt wel van een frisse renster."

De renster van Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini had vrijdag nog examen psychologie. "Op zich was ook dat niet slecht. De uren dat ik in de studieboeken zat, kon ik me ook niet echt nerveus maken. In het begin van de koers zat ik mee voorin. De drie rensters voor mij zijn al een heel seizoen sterker. Dan moet je toegeven dat ze het ook verdienen om op het podium te staan."

Na vele jaren van kommer en kwel heeft de 23-jarige renster dit jaar een fikse stap vooruit gezet. "Ik ben vooral blij dat ik van al het blessureleed verlost ben. En dan zie je tot wat zoiets kan leiden. De vele miserie van de voorbije jaren laat me nu wel beseffen om er zeker van te genieten.", aldus Jinse

Uitslagen klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

Lees: Sanne Cant solo naar 14de Belgische tricolore bij elite dames klik



 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!