Sanne Cant solo naar 14de tricolore bij elite dames

Sanne Cant was de topfavoriete voor de Belgische kampioenentitel veldrijden bij elite dames in Lokeren en ze stelde niet teleur. De veelvoudige kampioene reed al in de eerste ronde weg van de concurrentie en mocht het hoogste schavotje op voor haar 14de tricolore bij de elite dames.

Op het Belgisch kampioenschap veldrijden voor de dames op zaterdag 14 januari 2023 wist Alicia Franck als eerste het veld in te duiken. In haar spoor volgde Sanne Cant, die al snel de koppositie overnam van de renster van het De Ceuster-Bonache Cycling team. Franck probeerde de veelvoudige kampioene te volgen maar moest nog in de eerste ronde haar meerdere erkennen. Ze bleef wel lang standhouden op de tweede positie.

Terwijl Cant haar voorsprong uitbouwde, kende haar teamgenote Marion Norbert-Riberolle de nodige materiaalpech op de achtergrond. Eens ze een op een goede fiets zat, begon ze aan een knappe inhaalrace, maar helemaal vooraan zou ze niet meer geraken. Marion wist wel de tweede plek binnen te halen maar was bijzonder teleurgesteld na afloop. Zonder de tegenslag met de fiets zat er misschien meer in ...

Alicia Franck wist beslag te leggen op de derde podiumplek, goed voor de bronzen medaille