Gerben Kuypers start met ambitie in Loenhout

Gerben Kuypers start met ambitie in Loenhout

Op vrijdag 30 december 2022 is Loenhout the place to be voor de Exact cross Loenhout aka Azencross. Een beetje de seizoensrevelatie en winnaar van de Exact Cross in Essen, Gerben Kuypers, start met ambitie. "De strijd aangaan met die grote drie, dat is té hoog gegrepen. Maar het parcours van de Azencross ligt me. Ik ben geen eendagsvlieg en dat wil ik bewijzen."

Exact Cross staat ook garant voor topsport van de bovenste plank, maar tezelfdertijd vomt het ook een platform om ontluikend talent kansen te geven en zich te tonen aan het bredere publiek. Daar is Gerben Kuypers dit jaar het beste voorbeeld van. Begin deze maand kroonde de 22-jarige West-Vlaming zich tot winnaar in Essen, live in een tv-cross. Sindsdien ontbolstert hij helemaal. Zo finishte Kuypers maandag in Gavere zowaar in de top tien van een Wereldbeker. Tegen de absolute wereldtop én op een loodzwaar parcours.

"Ik werd tiende, maar er zat meer in", verrast Kuypers. "Omdat ik echter vanaf rij vier moest starten en na een slechte eerste bocht pas als 40ste het veld indook, heb ik ontzettend veel energie moeten verspillen om voorin te geraken. Daardoor liepen de benen in de slotfase leeg. Maar ik mag wel zeggen dat ik bevestigd heb, denk ik. Van Aert, Van der Poel en Pidcock, dat is een andere klasse, die jongens zijn buitenaards. Maar ik heb momenteel wel mijn plek net achter de betere fulltime crossers. Ik hoor thuis in het groepje net achter Sweeck, Vanthourenhout, Van der Haar en Iserbyt. Of ik dat kwartet op termijn kan bijbenen? Dat weet ik niet, maar ik ga er alles aan doen. In een jaar tijd kan veel veranderen. Dat heb ik dit seizoen al getoond."

(lees verder onder de foto)
KOP_2464 Gerben Kuypers.jpg (146 KB)

'Dan ben ik op mijn best'

Na zijn sterke prestatie in Gavere nam Gerben Kuypers een paar dagen rust. Kwestie van goed hersteld te zijn voor de Exact Cross in Loenhout. "Ik hou enerzijds van parcoursen met wat hoogteverschil, anderzijds ook van pure vermogenscrossen. En dan kom ik inderdaad bij een omloop als die van Loenhout terecht. Zeker als het wat geregend heeft: een uur hard rijden, zonder tempowisselingen. Dan ben ik op mijn best."

Kuypers komt nu echt tot zijn recht in het veld. "Ik gaf altijd voorrang aan mijn studie. Intussen heb ik mijn bachelordiploma op zak en staat alles in het teken van de koers. Na een goede zomer, toen ik het fietsen nog combineerde met een fulltime job, heb ik de stap voorwaarts kunnen zetten. Nu wil ik bevestigen, want ik ben geen eendagsvlieg." Een profcontract leverde hem dat voorlopig nog niet op. "Er is interesse van buitenlandse teams, maar van interesse van Belgische crossteams is vandaag nog geen sprake. Ik denk nochtans dat ik een kans verdien. Aan mij om verder te doen zoals ik bezig ben. Dat ze niet meer naast mij kunnen kijken. In afwachting heb ik het naar mijn zin bij mijn huidige ploeg.", aldus Gerben

Fotocredits TFoto - tekstbron: Golazo/Exact cross

Info Azencross Loenhout klik hier

Lees: Knappe zege voor Gerben Kuypers in Essen klik hier

Kijk en luister: Gerben Kuypers op koers naar een profcontract klik hier



 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!