Knappe zege voor Gerben Kuypers in Essen

Knappe zege voor Gerben Kuypers in Essen

Gerben Kuypers soleerde naar een knappe zege in de Exact Cross Essen. Jens Adams moest zich tevreden stellen met de tweede plaats en Emiel Verstrynge haalde het voor de derde stek van Victor Van De Putte (4de) en Jente Michels (5de).

Exact cross Essen 22 credit Bram het podium heren.jpeg (954 KB)

Gerben Kuypers, dit seizoen al winnaar van de Coupe de France, waarvan hij 5 crossen won, toonde zich ook in Essen kandidaat voor het podium en dook als eerste het veld in. De West-Vlaming gaf zijn goede positie niet zomaar af en vertoefde na een paar ronden vooraan in het gezelschap van Clément Horny, Emiel Verstrynge en Jens Adams, één van de favorieten voor winst. Maar toen Horny haperde in de modder ging Adams tegen de grond.

Het zorgde ervoor dat Verstrynge en Kuypers alleen voorop kwamen en een kloofje sloegen. Toen Emiel ongelukkig lek reed, kwam Gerben Kuypers alleen aan de leiding en hij wist finaal te soleren naar de zege.

Achter de latere winnaar vormde zich nog een groepje van vier, met Adams, Victor Van De Putte, Emiel Verstrynge en Jente Michels, die zich heel sterk toonde maar wellicht nogal wat krachten had opgebruikt om van achteruit naar voor te rijden, na een lekke band in de eerste ronde.

Jens Adams perste er op enkele rondes van het einde nog een versnelling uit, maar deze was onvoldoende om nog voor de overwinning in aanmerking te komen en de Chocovitrenner moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Verstrynge toonde zich de sterkste voor de derde podiumplek, voor Van De Putte (4de) en Michels (5de)

Uitslagen klik hier


Fotocredits Bram van Lent

Kijk en luister ook naar Gerben Kuypers na de Urban Cross Kortrijk > op koers naar een profcontract klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!