Wie racet het snelst in Zolder ?

Wie racet het snelst in Zolder  ?

Het Circuit van Zolder is op dinsdag 27 december het decor voor de vijfde manche van de Telenet Superprestige. Wout van Aert soleerde vorig jaar naar de zege, terwijl Mathieu van der Poel de wedstrijd verliet omwille van rugproblemen. Maar Van der Poel toonde zich in orde in Gavere op tweede kerstdag en won al vijf keer in Zolder ...

Vijf keer kon Mathieu van der Poel de cyclocross in Heusden-Zolder al op zijn naam schrijven, acht keer als je zijn overwinningen bij de jeugd er bijtelt. Dan is het wellicht leuk om ergens terug te keren.

(lees verder onder de foto)
ZOL_8059 Mathieu wint.jpg (662 KB)

Vorig jaar beleefde Van der Poel in Zolder één van zijn mindere momenten. Als wereldkampioen moest hij opgeven. Door rugproblemen was het bovendien zijn laatste cross van het seizoen. “Dat was niet zo leuk”, blikt Van der Poel terug. “Het was voor mij het begin van een moeilijke periode, maar die ligt nu achter mij. Gelukkig heb ik in Zolder ook al veel mooie momenten gekend. Eentje dat me altijd is bijgebleven is het WK (in 2016, nvdr.). Het was misschien niet het mooiste moment uit mijn carrière (Van der Poel werd vijfde, nvdr.), maar die sfeer is me wel altijd bijgebleven.”

Begin januari trekt Van der Poel terug op stage om zich onder de Spaanse zon voor te bereiden op het WK. “Wanneer ik met een goed gevoel naar Spanje vertrek? Als ik de komende crossen goed doorkom en weinig problemen ondervind. Dan kunnen we rustig opbouwen richting het WK. Al is er tijdens de kerstdagen zeker ook nog wat tijd om met familie en vrienden door te brengen en in een gezellige sfeer te genieten van wat lekker eten.”

Info Superprestige Zolder klik hier

Fotocredits TFoto - tekstbron: Golazo

Uitslagen WB Gavere klik hier

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!