Sneeuwpret voor Mathieu van der Poel

Sneeuwpret voor Mathieu van der Poel

Op zaterdag 17 december 2022 staat voor het tweede seizoen op rij de Wereldbeker veldrijden in Val di Sole op de veldritkalender. Mathieu van der Poel komt er voor het eerst aan de start op de crossfiets en is meteen favoriet voor de zege.

Op vrijdag 16 december 2022 werd er al goed verkend in functie van de Wereldbekermanche in de sneeuw. Val di Sole biedt het prachtige decor voor de 10de wedstrijd van de Wereldbeker Cyclocross 2022-2023. Mathieu van der Poel, voor wie het klassement niet van tel is, zal er voor het eerst strijden voor de zege, op de crossfiets dan. Want het multitalent op de fiets kent de regio en pakte er al een paar overwinningen in de MTB World Cup.

Van der Poel is alvast klaar om te genieten van de sneeuwpret. "Ik voel me goed, maar dit is een specifieke race, anders dan anders, op een omloop die we niet gewend zijn.", zei Mathieu na een uitgebreide verkenning. Hij reed zeer veel rondjes en was onder de indruk van de omgeving en de techniciteit van het parcours.

"Een fantastische locatie en een parcours waarvoor je technisch goed onderlegd moet zijn, verraderlijk, in het bijzonder met de verse sneeuw nu. Het oppervlak verbetert om er op te rijden naargelang er meer renners over passeren, maar het verandert constant.", aldus de viervoudige wereldkampioen veldrijden, die Michael Vanthourenhout tipt als taaie opponent voor de zege op zaterdag. "Hij is goed bezig en dit type cross ligt hem wel.", klinkt het

Bij de dames zien we wellicht opnieuw Fem van Empel, die er vorig jaar haar eerste Wereldbekerwedstrijd won (lees hier), en Puck Pieterse vooraan verschijnen in de battle voor de overwinning.

Val di Sole 22 training Puck Pïeterse credit Giacomo Podetti.jpg (590 KB)

Fotocredit Giacomo Podetti / Michele Mondini - bron reactie: Val di Sole Bikeland

Info WB Val di Sole klik hier




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!