Heel knappe wereldbekerzege in Val di Sole voor Fem van Empel

Heel knappe wereldbekerzege in Val di Sole voor Fem van Empel

De 19-jarige Fem van Empel heeft de allereerste wereldbekerwedstrijd veldrijden in Val di Sole op haar naam weten te schrijven. Marianne Vos en Maghalie Rochette werden respectievelijk tweede en derde.

Fem van Empel reed in Val di Sole als eerste de sneeuw op voor de wedstrijd bij de dames elite en U23, in het kader van de Wereldbeker 2021-2022. Maghalie Rochette was ook goed vertrokken en nam heel even de kop over, terwijl Betsema, kans makend om leidster te worden, wat verder een slipper maakte en moest bijbenen.

Van Empel toonde zelfzekerheid op het parcours en nam solo de koppositie in. Achter de beloftenwereldkampioene volgden Rochette, Marianne Vos en Betsema, maar niet gegroepeerd. Puck Pieterse was intussen na een mindere start aan het remonteren, maar maakte vervolgens een tuimelperte en kwam in het gezelschap van Sanne Cant. Niemand bleef echt foutloos in de sneeuw, ook Vos niet. Haar ketting ging er af, ze verloor kostbare tijd om deze er terug op te krijgen en moest aan een inhaalrace beginnen. Van Empel bleef alvast leidster in de race terwijl achter de talentvolle jongedame de posities wat wisselden.

Val di Sole 2021 Fem credit Daniele Molineris Bikeland.jpg (589 KB)Fotocredit Daniele Molineris - Val di Sole Bikeland

De Canadese Rochette toonde aan ook een dergelijk parcours aan te kunnen en leek op weg naar de tweede plek, maar zag Vos haar voorbijsnellen. De Jumbo-Vismarenster slaagde er in het slot zelfs nog in om Van Empel bij te snellen maar haperde kort voor het opdraaien van de finish aan een paaltje, kwam ten val en hield zo ook Fem op. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenster leek niet te panikeren en zette aan éénmaal de weg vrij was voor haar, richting een hele knappe zege. Marianne Vos pakte wel nog de tweede plaats en Rochette de derde. 

Val di Sole 2021  podium dames credits Michele Mondini.jpg (662 KB)

"Het was mijn doel dit veldritseizoen om op het podium van een wereldbekerwedstrijd te staan., maar ik dacht niet aan winnen.", zei Fem van Empel. "En ik win niet alleen vandaag, maar dan ook nog eens de eerste wedstrijd in de sneeuw, en van start tot finish aan de leiding, geweldig hé", aldus een terecht trotse 19-jarige talentvolle meid.

Volledige uitslag / analyse / tussenstand wereldbeker klik hier

Fotocredits Michele Mondini-Val di Sole BikelandZoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!