Na Boom wint Aniek van Alphen ook in Essen

Na Boom wint Aniek van Alphen ook in Essen

Na de Superprestigewedstrijd in Boom heeft Aniek van Alphen ook de Exact cross in Essen gewonnen. De 777-renster soleerde nog voor halfcross richting het hoogste schavotje. Alicia Franck werd mooi tweede en evenzo knap van Yara Kastelijn, die het podium vervolledigde als derde

Exact cross Essen 22 credit Bram podium dames.jpeg (998 KB)

In de wedstrijd bij de dames in Essen wist Leonie Bentveld als eerste het veld in te duiken. Alicia Franck toonde meteen initiatief en nam de leiding over van de jonge Nederlandse. Ook Laura Verdonschot was goed gestart en Aniek van Alphen schoof snel op naar de voorste gelederen. Met ook Anna Kay en Yara Kastelijn kregen we een select groepje vooraan de race. Franck, die binnenkort verhuist van Lochristi naar Essen, deed veel kopwerk en Yara Kastelijn, net terug van een stage in functie van het wegseizoen, mengde zich ook.

Toen Bentveld op een modderstrookje viel, werd ook Alicia Franck opgehouden. Het zorgde ervoor dat Van Alphen wat voorsprong wist te nemen en de 777-renster zou niet meer bijgehaald worden. Kastelijn werd eerste achtervolgster en de Nederlandse kreeg met Anna Kay een teamgenote van de koploopster in haar spoor. Verdonschot croste op positie vier.

Van Alphen, vorige week nog knap winnares van de Superprestige in Boom (lees hier), bouwde haar voorsprong verder uit en soleerde naar de overwinning aan de gebouwen van Robotland. Alicia Franck wist zich nog te onderscheiden op de achtergrond en behaalde een mooie en verdienstelijke tweede plaats. Yara Kastelijn was een mooie derde.

Uitslagen klik hier

Fotocredits Bram van Lent

Kijk en luister ook: Yara Kastelijn hervatte goed in de Urban Cross Kortrijk klik hier




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!