Aniek van Alphen grijpt superprestigezege in Boom

Aniek van Alphen grijpt superprestigezege in Boom

Na finaal een spannend duel bij de dames in de Superprestigewedstrijd in Boom grijpt Aniek van Alphen de zege voor Denise Betsema, die alleen leidster wordt van het klassement. Shirin van Anrooij rijdt naar een verdienstelijke derde plaats op het podium.

SP Boom 22 podium dames.jpeg (925 KB)

Blanka Vas wist na het startsignaal bij de dames als eerste de bocht te nemen om het veld in te duiken. Shirin van Anrooij, door sommigen als favoriete naar voor geschoven, volgde goed, alsook Denise Betsema en Inge van der Heijden waren mee vooraan. Het viertal nam al meteen enige voorsprong en de Hongaarse kampioene legde er een stevig tempo op. Voor Van der Heijden ging dat iets te snel en zij moest dan ook de rol lossen.

Terwijl Vas en Van Anrooij om beurt de kop namen, volgde Betsema op een paar meter en kregen we een opgave van een zieke Lucinda Brand. De Hongaarse kampioene leek plots te moeten lossen maar sloot na een paar minuutjes terug aan.

Op het einde van de 3de ronde versnelde Betsema op haar beurt en wist alleen weg te rijden. Maar de Texelse reed later nog lek en werd bijgebeend door Aniek van Alphen, die heel sterk van achteruit was komen opzetten.

Finaal werd het een duel tussen laatstgenoemde dames en was 't Aniek van Alphen die dit won.

"Het ging supergoed vandaag.", zei Aniek na afloop. "Dat ik er zoveel kon inhalen, heeft me, denk ik, moraal gegeven". De 777-renster liet zich in volle finale ook niet wegzetten, integendeel "Normaal ben ik niet van het duwen en trekken. Maar Camiel (nvdr van den Bergh) had me al gezegd dat ik iets feller mag zijn daarin.".  Dat Van Alphen van achteruit moest komen, gebeurt wel vaker. "Ik ben nooit een goeie starter. En zat ook wat ingesloten meteen na de start." Ze wist ook nog te vertellen dat het al even geleden was dat ze een tv-cross won. "Het werd wel eens tijd om een wedstrijd te winnen, het is sinds Lokeren en dat is al 2 jaar terug.", aldus een blije jongedame

 

Uitslagen Superprestige Boom klik hier

Fotocredits TFoto


Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!