Geen druk bij de Belgische kampioen veldrijden

Geen druk bij de Belgische kampioen veldrijden

Komende zondag start Wout van Aert aan zijn veldritseizoen, met de Wereldbekermanche in Antwerpen. "Hij kan niet wachten om te beginnen, ook al is zijn vormpeil nog niet zoals vorig jaar bij zijn eerste veldritten.", klinkt het vanuit Jumbo-Visma

“Na het WK op de weg heb ik eerst een paar weken rust genomen”, vertelt Wout voor Team Jumbo-Visma. Ondanks dat het crossseizoen al in volle gang is kwam Van Aert zodoende nog niet in actie. "Een bewuste keuze", aldus de Belgische kampioen veldrijden. “De vorige crossen kwamen voor mij te vroeg. Je moet niet te snel weer beginnen. Maar zondag voelt als het juiste moment om weer te starten. Ik heb de laatste wedstrijden op televisie gekeken en het begint weer te kriebelen.”

Zonder druk maar starten met veel plezier

Na de succesvolle 'korte' wintercampagne van vorig jaar, waarin Van Aert negen wedstrijden wist te winnen, zijn de verwachtingen voor dit jaar hooggespannen in veldritland. “Daar ben ik zelf niet mee bezig. Vorig jaar was ik meteen goed en nu verwachten mensen hetzelfde. Wat ik vorig jaar presteerde mag niet als normaal worden beschouwd”, benadrukt Van Aert.

“Ik leg mezelf geen druk op voor een cross. Die jaren zijn wel voorbij. Ik haal nu veel meer plezier uit de cross dan vroeger toen de druk om te winnen nog heel groot was”, legt Van Aert uit. Naast zijn optreden in Antwerpen komt hij dit kalenderjaar nog zes keer in actie. Wat hem in 2023 te wachten staat is ook voor Van Aert nog niet duidelijk. “Daar ben ik nog niet mee bezig. Dat gaan we later plannen. Eerst zondag de race in Antwerpen, waar ik met heel veel plezier naartoe ga."

Info Wereldbeker in Antwerpen klik hier

Fotocredit TFoto - bron: Team Jumbo Visma

Info SP Boom klik hier

Wout van Aert op Veldritkrant lees hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!