Van der Haar wil goede vorm tonen op de Koppenberg én in Namen

Van der Haar wil goede vorm tonen op de Koppenberg én in Namen

Op 1 november is er de prachtige opener van de X²O Badkamers Trofee, de Koppenbergcross, en dan volgt komend weekend het EK veldrijden 2022. Lars van der Haar zal zich, zoals hij de voorbije wedstrijden deed, ook tonen op de Koppenberg en wil uiteraard zijn Europese titel veldrijden verlengen in Namen. "Natuurlijk hou ik graag deze mooie trui"

Lars van der Haar won in Woerden en Waterloo. Werd tweede in Maasmechelen en Tabor, derde in Ruddervoorde, Waterloo (wereldbeker), Beringen en Meulebeke en vierde in Kruibeke. Het parcours van Lars van der Haar mag zeker gezien worden. Zondag verdedigt hij zijn Europese titel. Maar eerst wil hij ook op de Koppenberg een woordje meepraten.

"Jammer van die twee lekke banden. Anders was de zege in Ruddervoorde voor mij geweest" vertelde van der Haar ons na Maasmechelen. "Dat ik in Limburg ook nog eens lek reed vond ik minder erg. Het tempo dat Sweeck daar oplegde zou sowieso lastig bij te benen zijn geweest. Trouwens, ook Laurens reed zondag lek. Mij de absolute pechvogel van het weekend noemen is dan ook een brug te ver. Ik durf zelfs te stellen dat de lekke band me in Maasmechelen zo boos maakte dat ik zoveel adrenaline in mijn lijf kreeg om naar de tweede plaats te knallen."

Het neemt niet weg dat de Nederlander in bloedvorm verkeert. Komt er ook bij dat Iserbyt het voorbije weekend niet meer zo supermachtig was dan voorheen. "Ik denk inderdaad dat we wat dichterbij elkaar komen. Dat Laurens goed was, wist ik. Maar het niveau dat hij zondag tentoonstelde verraste me wel. Echt straf wat hij in het draaien en keren liet zien."

(lees verder onder de foto)

BER_7986 Lars.jpg (764 KB)

Met de Koppenberg krijgen de crossers nog een zware hindernis richting het EK in Namen voor de kiezen. "Ideaal is het niet om nog zo"n zware wedstrijd na een dubbel weekend af te werken. Anderzijds doe je overal je best en kan je moeilijk ontkennen dat de Koppenberg een belangrijke wedstrijd is met hoog aanzien."

Vorig jaar heerste de 31-jarige renner van het Baloise Trek Lions team op de VAM-berg. Benieuwd wat hij dit jaar in het hol van de leeuw kan verwezenlijken. "Ach er zullen zeker ook voldoende aanmoedigingen zijn voor mij hoor. (lacht) Het is een prachtig parcours en er zal inderdaad een mooie sfeer heersen. Het staat buiten kijf dat ik heel graag deze trui wil behouden. Nu ja, we zien wel wat het wordt. Er zijn meerdere renners in goede vorm. Daar moeten we het dan maar tegen doen. Ik kijk er alvast met veel vertrouwen naar uit. Zowel in Ruddervoorde als Maasmechelen heb ik in alle geval voldoende vertrouwen getankt."

Info Koppenbergcross klik hier

Fotocredits TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!