Ook Eli Iserbyt scoort een 3 op 3 in de Wereldbeker

Ook Eli Iserbyt scoort een 3 op 3 in de Wereldbeker

Eli Iserbyt heeft net als zijn teamgenote Fem van Empel een perfecte score in de World Cup Cyclocross tot dusver. De West-Vlaming soleerde op drie rondes van het einde richting de zege in Tabor. Lars van der Haar werd verdienstelijk tweede en Michael Vanthourenhout derde

Tabor balkjes heren credit Ethan.jpeg (661 KB)

WB Tabor 22 podium  heren credit Ethan.jpeg (463 KB)

Bij elite heren dook Michael Vanthourenhout als eerste het veld in, met een lang lint aan veldrijders achter zich. Niemand kon op het intussen volledig opgedroogde parcours echt het verschil maken in de aanvangsfase. 

Na enkele rondes schudde Iserbyt een eerste keer flink aan de boom en de leider in de Wereldbeker kreeg Laurens Sweeck meteen mee in het wiel. Het tempo ging er wat uit en er vormde zich een kopgroep van een 7-tal, waaronder Michael Vanthourenhout, die in de vierde ronde zijn kans ging. Sweek ging opnieuw in de reactie en reed het kloofje dicht, met Iserbyt, Quinten Hermans en Lars van der Haar in het spoor.

Het spelletje bleef zo even duren, tot Iserbyt met nog een paar ronden te rijden een beslissend slotoffensief inzette. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner werd niet meer teruggepakt en soleerde naar een 3/3 in de Wereldbeker. 

Lars van der Haar kwam met een ultieme inspanning nog het dichtst in de buurt van de winnaar maar moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Michael Vanthourenhout, die de goede ploegmaat speelde, werd derde.

Volledige uitslag/analyse/tussenstand klik

"De eerste helft van de wedstrijd was ik niet erg attent: ik leek nog een beetje in de VS te zitten.", vertelde Iserbyt na afloop. "Vanzelf ging het niet, dus ben ik wel blij dat ik op het einde nog het verschil heb kunnen maken. Al had ik daar een hele ronde voor nodig. Laurens Sweeck zette veel druk, en Lars van der Haar op het einde ook. De laatste ronde was echt afzien. Deze cross was een klein beetje een zwart beest, dus ben ik blij dat ik dat vandaag kunnen temmen heb.", aldus de wereldbekerleider bij elite heren.

Fotocredits Ethan Glading - bron reactie: optekening Pauwels Sauzen-Bingoal




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!