Nederland met grote groep naar Tabor

Nederland met grote groep naar Tabor

Nederland reist met een omvangrijke groep af naar de Tabor, waar de jeugdcategorieën starten aan hun Wereldbeker. Bondscoach Gerben de Knegt heeft niet alleen Fem van Empel bij de dames, maar kan ook rekenen op onder andere Puck Pieterse en Shirin van Anrooij ..

Bondscoach De Knegt kijkt uit naar de klassieker Tabor op de veldritkalender. ‘’Aan het begin van het jaar is het altijd uitkijken naar zo’n eerste krachtmeting voor de junioren en junior-vrouwen omdat je dan toch een eerste indicatie van de krachtsverhoudingen krijgt. We zijn er met een grote groep, maar bij de elite-mannen zijn we maar met vier man present. Het is nog wachten op de seizoenstart van Mathieu en David van der Poel en ook van Joris Nieuwenhuis. Bovendien is Corné van Kessel uitgeschakeld door een sleutelbeenbreuk. Bij de vrouwen missen we vooral wereldkampioene Marianne Vos nog, maar zien we Shirin van Anrooij en Puck Pieterse terug keren in het veld. Ook eerstejaars belofte Leonie Bentveld krijgt een kans na een sterke start van haar seizoen met enkele podiumplaatsen bij de elite. Manon Bakker missen we dan ook nog wel, want die neemt wat rust na de wedstrijden in de Verenigde Staten. Al met al kunnen we met een sterke groep rensters naar Tabor afreizen. Ik verwacht bij de vrouwen dat we opnieuw voor de zege kunnen strijden en in de andere categorieën hoop ik op zoveel mogelijk positieve uitschieters.’’, aldus Gerben de Knegt.

Nederlandse selecties voor Tabor

Elite heren

Lars van der Haar, Ryan Kamp, Mees Hendrikx en Stan Godrie

Elite dames

Lucinda Brand, Denise Betsema, Fem van Empel, Puck Pieterse, Annemarie Worst, Shirin van Anrooij, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Aniek van Alphen, Maud Kaptheijns en Leonie Bentveld

Beloften heren

Pim Ronhaar, Luke Verburg, Danny van Lierop, Tibor del Grosso, Bailey Groenendaal en David Haverdings

Junioren heren

Guus van den Eijnden, Senna Remijn, Jelte Jochems, Mika Vijfvinkel, Floris Haverdings en Keije Solen

Junioren dames

Lauren Molengraaf, Puck Langenbarg, Fee Knaven, Roxanne Takken en Bloeme Kalis

Info WB Tabor klik hier

Fotocredit TFoto - bron: KNWU
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!