Mats vanden Eynde kan Arthur Van Den Boer niet bedreigen op het PK

Mats vanden Eynde kan Arthur Van Den Boer niet bedreigen op het PK

Mats vanden Eynde kon topfavoriet Arthur Van Den Boer niet bedreigen op het Provinciaal Kampioenschap van Vlaams-Brabant. "Met deze tweede plaats ben ik best tevreden.", klinkt het bij de jongeman.

Er stond zoals verwacht geen maat op Arthur Van Den Boer op het PK Vlaams-Brabant voor de tweedejaars nieuwelingen. Dichtste belager was Mats vanden Eynde van Young Cycling Talent Demer en Dijle.

"Met die tweede plaats ben ik best tevreden" reageerde Vanden Eynde na afloop. "Ik had met een vijfde plaats niet de ideale start genomen. Toch kon ik vrij snel opschuiven naar de tweede plaats in de wedstrijd. Maar de vogel was al lang gaan vliegen op dat moment. Van Den Boer was vrijwel onmiddellijk uit ons gezichtsveld verdwenen."

Zelf had de vijftienjarige renner zijn tweede plaats ook wel vrij snel op het droge. "Ik had goed overzicht op wie er achter mij reed. Dat waren in het begin vooral Xander Danckaarts en Mathias De Keersmaeker. Tot ik plots zag dat mijn goede vriend Keano Geerts (de Provinciaal Kampioen van Antwerpen bij de tweedejaars nieuwelingen nvdr) te voorschijn kwam. Gelukkig was de afstand groot genoeg en kon ik de tweede plaats goed behouden."

De start bij de nieuwelingen wordt bepaald door lottrekking. "Dat is natuurlijk altijd wel een zenuwachtig gedoe. Bij de naamafroeping wil je zo snel mogelijk uw naam horen. In Nossegem moesten we bij de inschrijving op de Ipad een digitaal nummer trekken. Gelukkig kon ik nog net op de eerste startrij plaatsnemen."

Volgende week verschijnt de Betekomnaar waarschjinlijk aan de start in Eversel. "Vorig jaar wist ik me daar op het podium te plaatsen. Het zou mooi zijn dit jaar te kunnen herhalen. Het vertrouwen is in elk geval aanwezig. Begin deze maand wist ik mijn eerste zege te behalen. In Baal, notabene op twee kilometer van mijn deur. Al is dat niet meteen mijn lievelingsparcours. Mede daardoor zie je me ook meer trainen in Langdorp op de Bosberg" besluit de student Sportwetenschappen aan het vierde jaar te Kamsa in Aarschot.

Volledige uitslag klik hier

 

Fotocredit TFoto - tekst : Lieven Verheyen

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!