Van Empel topt ook in de Exact cross Beringen

Van Empel topt ook in de Exact cross Beringen

Na deze in Kruibeke pakt Fem van Empel ook de zege in de Exact cross Beringen. Ze klopte haar landgenote Lucinda Brand in een sprint met twee op be-Mine. Denise Betsema finishte even later als derde

Bij de dames nam Marie Schreiber net zoals in Kruibeke een snelle start. Fem van Empel loste even later de Luxemburgse af op de kop, trok door en daalde met veel durf de mijnterril af. Veel voorsprong kwam er niet en al in de tweede ronde toonden vier veldrijdsters zich de betere. Lucinda Brand, die niet zo heel goed was gestart, was intussen naar voor geschoven en Yara Kastelijn, alsook Denise Betsema tekenden present vooraan de cross. 

In het verder verloop van de race kreeg Brand te kampen met een lekke band en Van Empel had een kettingprobleem. Maar beide dames knokten zich al snel terug naar voor en sprintten finaal met twee voor de zege. Daarin was Fem duidelijk sneller dan de Europese kampioene veldrijden, die op be-Mine in haar eerste cross van dit veldritseizoen tevreden mag zijn met de tweede plaats.

“Ik had nochtans niet hetzelfde gevoel als een week geleden . Ik kampte met wat maagproblemen.", wist Van Empel naderhand te vertellen. Maar de veldrijdster van Pauwels Sauzen-Bingoal heeft alvast twee zeges beet, in de Exact cross.


Beringen 2022 podium dames.jpg (673 KB)

Volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: Exact cross




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!