Arthur Van Den Boer pakt ook in Kruibeke de zege

Arthur Van Den Boer pakt ook in Kruibeke de zege

Arthur Van Den Boer pakt daags na deze in de Kleebergcross ook in Kruibeke de zege. "Mathieu van der Poel is mijn grote voorbeeld", zegt de talentvolle jongeman.

Arthur Van Den Boer trekt de lijn van vorig jaar gewoon door. Als eerstejaars nieuweling ging hij veelvuldig met de zegebloemen aan de haal en ook dit jaar heeft hij al meerdere zeges op zijn naam staan. Zo ook dit weekend. Op zaterdag was hij de beste in de Kleebergcross te Nederland (lees hier). Op zondag deed hij dat nog eens over in de Poldercross te Kruibeke.

"Gisteren had ik meer tegenstand. Vooral de Nederlanders en een sterke Zweed gaven me goed partij. Met winst in de spurt was ik dan ook best tevreden. Vandaag moest ik van de laatste startrij vertrekken. Al vrij vroeg kwam ik vooraan aansluiten. Na een goede twee ronden wist ik me af te zonderen."

'Mathieu van der Poel is mijn grote voorbeeld'

De 15-jarige renner van AA Drink Young Lions beschikt niet enkel over een goede techniek. Zijn loopvermogen mag ook gezien worden. Logisch, voorheen deed hij immers aan triatlon. "Het was mijn oudere broer Seppe die me de overstap naar de fiets en het veld deed maken. Hij begon immers met deze sportdiscipline. Als ik naar de profs zie, is Mathieu van der Poel mijn grote voorbeeld. Zijn technische bagage is een streling voor het oog."

Net als de Nederlander en onze eigen Wout Van Aert is ook Van Den Boer niet kansloos op de weg. Dat bewees hij op het Vlaams Kampioenschap waarvan hij met de titel en bijhorende trui huiswaarts keerde."In het veld hoop ik er deze winter nog een kampioenentrui aan toe te voegen. Namelijk de felbegeerde driekleur. En graag combineer ik de titel met nog een resem andere overwinningen" kijkt hij ambitieus het net opgestarte seizoen vooruit.


Uitslagen Kruibeke klik hier

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!