Belgische kampioen zegeviert in de Kleebergcross 2022

Belgische kampioen zegeviert in de Kleebergcross 2022

Arthur Van Den Boer zegeviert bij de nieuwelingen in de Kleebergcross 2022. De Belgische kampioen slaagde er finaal in om de Zweed Vilmer Ekman achter zich te houden. Nederlands kampioen Michiel Mouris mocht als derde mee op het podium.

De nieuwelingen hadden op zaterdag 17 september de eer om als eerste voor de overwinning te strijden in de Kleebergcross 2022. Veelwinnaar Arthur Van Den Boer vloog er meteen in en kwam alleen op de kop van de race. Maar de Belgische kampioen werd, tot zijn verrassing, bijgebeend door een voor hem onbekende Zweedse jongeman en het werd nog spannend in de strijd voor het hoogste schavotje

"Ja, inderdaad.", reageerde Arthur na de wedstrijd. "Ik mocht van op de 2de rij starten. Dus dat was wel goed. En ik kon direct een gat maken op Michiel (nvdr Mouris, Nederlands kampioen) en dan zag ik, euh ik weet zijn naam niet, dichter komen." En Vilmer Ekman dichtte de kloof met de leider maar Van Den Boer pakte het tactisch goed aan. "Op de technische stukjes maakte ik wat fouten . Ik wist dat ik het laatste stuk als eerste moest ingaan. Als ik dan een fout zou maken, zat ik nog altijd op de kop. De laatste bocht zat ik eerst, ik schoof nog een beetje weg maar het was nog net genoeg om te winnen.", aldus Arthur, die de Zweedse jongeman, Vilmer Akman, niet.kende “Neen, ik had er nog nooit tegen gecrosst”

Uitslag klik hier

Yordi Corsus topt bij de junioren

Kleebergcross 2022 juniores Corsus wint credit Bjorn.jpg (769 KB)


Ook bij de junioren wint de Belgische kampioen, Yordi Corsus, die na het startschot meteen zijn duivels ontbond en solo richting de zege fietste. Guust van den Eijnden pakte de tweede plaats en Viktor Vandenberghe finishte als derde.

Voor Corsus is het, net als Van Den Boer, al zijn derde zege dit veldritseizoen. "Ik had niet verwacht zo snel alleen te zitten.", zei de renner van Bert Containers. "Maar dan kan je je eigen lijnen rijden. Het ging vlotjes maar wel met volle concentratie want het lag vettig en het schoof nogal." aldus Yordi, die dit seizoen hoopt op selecties, EK, WK, ... "Maar dat zien we dan later wel.", luidt het

Uitslag klik hier

Fotocredits Bjorn van der Schoot - bron reactie: Kleebergcross

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!