Knieoperatie na X2O Badkamers Trofee voor Lars van der Haar

Knieoperatie na X2O Badkamers Trofee voor Lars van der Haar

De Brussels Universities Cyclocross wordt de laatste wedstrijd van dit veldritseizoen voor Lars van der Haar. De Europese kampioen veldrijden ondergaat daarna een knieoperatie bij dr. Toon Claes in het AZ Herentals.

Voor Lars van der Haar staan dit weekend de laatste races van zijn veldritseizoen op de agenda. De 30-jarige Nederlander ondergaat daarna een knieoperatie bij dr. Toon Claes in het AZ Herentals.

"In samenspraak met Toon Claes en ploegdokter Jan Mathieu heb ik beslist om in de week na de X2O Trofee in Brussel een knieoperatie te ondergaan. Ik sukkel al een tijdje met knieproblemen bij lange inspanningen. De afgelopen winter spaarde ik mijn knie van lange duurtrainingen om de knie niet te overbelasten. Als ik langer dan drie uur train steekt er kniepijn op.", legt Van der Haar uit.

"Toon Claes en Jan Mathieu zorgden voor een gaatje in de agenda om met een operatie het probleem te verhelpen. Ik ben hen erg dankbaar voor de snelle hulp. Aangezien ik anders een aantal weken langer had moeten wachten - en ik de voorbereiding na een revalidatieperiode komende lente niet in gevaar wil brengen - hebben we beslist de operatie volgende vrijdag in te plannen. Daardoor zal ik tot mijn grote spijt het seizoen niet traditioneel kunnen beëindigen in Sint-Niklaas en Oostmalle."

Syndroom

"Lars heeft last van een prepatellair frictie syndroom op zijn knie. Dat is ontstaan door een wondje op de knie dat inwendig geïrriteerd is geraakt door de multipele fietsbewegingen. Dit letsel geeft vooral last bij lange duurtrainingen. Bij de operatie zullen ze dat stukje irritatie wegsnijden.", aldus ploegdokter Jan Mathieu

Veldritseizoen in schoonheid afsluiten

EKD_6957.JPG (547 KB)

"Ik beëindig mijn veldritseizoen dus zondag na de X2O Trofee in Brussel. Ik hoop dit weekend nog tweemaal te knallen om in schoonheid af te sluiten.", luidt het bij Lars, die tevreden kan terugblikken op het veldritseizoen. Naast tal van podiumplaatsen op zich, won de Baloise Trek Lion de Wereldbekermanche in Tabor en pakte hij zowel de Europese als de Nederlandse veldrittitel.

Fotocredits TFoto - bron: Baloise Trek Lions

Info Brussels Universities Cyclocross - slotmanche (tussen- en eindstand) klik hier

Lars van der Haar op Veldritkrant klik hier

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!