Ethiascross Maldegem gaat door met publiek

Ethiascross Maldegem gaat door met publiek

In tegenstelling tot vorig veldritseizoen kan de Parkcross in Maldegem wel plaatsvinden én er mag ook publiek naartoe. De 7de manche van de Ethiascross zal op zaterdag 5 februari 2022 echter voor slechts een maximum aantal bezoekers toegankelijk zijn, onder welbepaalde voorwaarden, omwille van corona.

Vorig veldritseizoen kon de Ethiascross in Maldegem veiligheidshalve niet doorgaan (lees hier). Dit jaar kan het gelukkig wel én met publiek. "Het was (en is) een kluwen van regels en voorwaarden om op een haalbare manier toch volk toe te laten op het parcours.", laat de organisatie ons weten.

Compartimenten met een maximum:

"Maar we zijn blij om opnieuw publiek te mogen verwelkomen. We zijn echter willens nillens verplicht om deze voorwaarden na te leven:

- Het publiek wordt opgedeeld in compartimenten van 1.000 personen per compartiment (dit wordt afgesloten wanneer de max. capaciteit bereikt wordt).
- Elk compartiment heeft een eigen in -en uitgang
- Het is niet toegestaan om te wisselen van compartiment
- In elk compartiment is sanitair en catering voorzien volgens de geldende maatregelen.
- Mondmaskerplicht geldt en CST-scan aan elke inkom

Omwille van deze organisatorische beperkingen zijn ze in Maldegem nu aan het bekijken of  max 2 of misschien 3 compartimenten kunnen gerealiseerd worden ...

UPDATE 2-2-2022:

4 publiekzones met aparte ingang

Het parcours ziet er dit jaar anders uit, met start en finish in Maldegem-centrum. De aankomst- en podiumzone rond de markt zijn niet toegankelijk voor publiek. >>> UPDATE 3/2 blijkbaar wel ! - maar beperkt tot een maxima volgens de zone 

Het terrein wordt opgedeeld in 4 aparte zones met aparte inkomposten. Er zal geen grote publiekstent zijn. Er zijn drank- en eetstanden verspreid over het hele terrein (zie plan).

Zone 1 aan voetbalveld met in- en uitgang via Gidsenlaan
Zone 2 aan jeugdlokalen met in- en uitgang via Gidsenlaan
Zone 3 Bos in Sint-Annapark met in- en uitgang via brugje over Ede in Sint-Annapark
Zone 4 Sint-Annapark zijde Sint-Annakasteel met in- en uitgang aan het Sint-Annakasteel

In zones 1, 2 en 4 staat een groot TV-scherm waarop je de wedstrijd met start en aankomst kan volgen én een drank- en eetstand. In zone 3 is dat er dus niet !

Tijdens de wedstrijd moet je in de gekozen zone blijven. Op het terrein zullen stewards aanwezig zijn die de zonering begeleiden. Bij het eventueel verlaten van het terrein krijg je een toegangsbandje om terug toegang te krijgen tot een afgebakende zone. >>> UPDATE 3/2 - je kan dus veranderen van zone, maar niet tijdens de wedstrijd !

(opmerking: wat in Maldegem kan of mag, betekent niet dat het ook zo is in Lille, voor de Krawatencross)


(klik op de afbeelding om te vergroten)
Maldegem 2022 parcours met de zones.png (264 KB)

Info Ethiascross Maldegem klik hier


Fotocredit Veldritkrant
Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!