Alternatief gezocht voor Parkcross Maldegem

Alternatief gezocht voor Parkcross Maldegem

"Er zal op 3 februari 2021 jammer genoeg geen Ethias Cross gereden worden in Maldegem.", klinkt het vanuit de organisatie. Dat hebben de gemeente Maldegem en Golazo sports, organisator van de Ethias Cross, in gezamenlijk overleg besloten. Er wordt wel naar een alternatieve locatie gezocht.

De Parkcross Maldegem speelt zich grotendeels af in de dichtbevolkte dorpskern van Maldegem. Dat maakt het uitermate moeilijk om het parcours volledig af te sluiten of om de bewoners te verplichten binnen te blijven en niet zelf of met vrienden naar de cross te gaan kijken. Er werd dan ook veiligheidshalve beslist om de editie van dit veldritseizoen niet te laten doorgaan.

“We hebben inderdaad samen met de gemeente Maldegem naar een alternatieve locatie gezocht binnen de gemeente”, aldus Christophe Impens van Golazo. “Maar er komt bij een cross van dit formaat meer kijken dan alleen een parcours. Denk onder andere maar aan de rennersparking, de perszaal en de parking voor de captatiewagens. We vinden het zeer jammer om de cross in Maldegem met een jaartje te moeten uitstellen, maar we komen uiteraard met heel veel plezier terug naar hier de komende jaren. De Ethias cross Maldegem blijft voor ons een klassieker in ons programma van het Ethias circuit.”

Golazo gaat op zoek naar een alternatief voor de editie 2021. Christophe Impens: “Met goedkeuring van de gemeente Maldegem gaan we nu op zoek naar een alternatieve locatie en gaststad, om toch op 3 februari 2021 een cyclocross met live-uitzending op VTM te kunnen aanbieden aan de vele sportfans.”

De annulering is een eenmalig feit door de strenge coronamaatregelen, om de gezondheid en de veiligheid van inwoners, medewerkers, renners en hun entourage te kunnen garanderen. "De Ethias Cross komt in 2022 zeker terug naar het bruisende Maldegem, hiervoor heeft de gemeente een meerjarenovereenkomst met Golazo sports.", luidt het

Fotocredit Veldritkrant - bron: Golazo
Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!