Tom Pidcock is fan van de cross in Namen

Tom Pidcock is fan van de cross in Namen

De Citadel van Namen is op zondag 19 december het decor van de 13de editie van de Citadelcross. Regerend olympisch kampioen mountainbike Tom Pidcock wil in deze cyclocrossklassieker een gooi doen naar zijn allereerste wereldbekerzege bij de elite.

Als Tom Pidcock over de UCI World Cup Namur spreekt, dan heeft dat veel weg van een liefdesverklaring. De Brit bewaart dan ook veel mooie herinneringen aan de stad waar Samber en Maas samenvloeien. Vijf deelnames waren goed voor drie overwinningen: één bij de junioren en twee bij de beloften. Als prof liet hij een vierde en een derde plaats noteren.

"Het is een van mijn favoriete wedstrijden van het jaar", legt Pidcock uit. "Niet alleen omdat ik daar altijd goed presteer. Die hoogtemeters en de technische uitdaging, het is allemaal een beetje extremer dan in de andere crossen. Dat trekt mij wel aan, het leunt zelfs wat aan bij het mountainbiken. Een heel klein beetje toch. En dan is er nog de omgeving. Die is te vergelijken met de bossen in Engeland, zelfs de modder voelt een beetje Brits aan."

Bij de afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert wil Pidcock in Namen een gooi doen naar zijn eerste wereldbekerzege. "Mijn niveau is op dit moment beter dan ik had verwacht. Voor de wedstrijd in Boom had ik nog niet op de crossfiets gezeten, toch werd ik zevende. Een jaar geleden werd ik bij mijn seizoensdebuut nog 17de in Tabor. De derde plaats in Val di Sole is ook bemoedigend. Sneeuw is voor mij een beetje zoals zand, het zal nooit mijn favoriete ondergrond zijn. In Namen liggen er zeker kansen voor een eerste zege, maar er zijn zondag nog veel jongens die mee zullen doen voor de eerste plaats."

'Hen kloppen'

Daarna wil Pidcock de uitdaging aangaan met de 'Grote twee'. "Ik kijk echt uit naar de wedstrijden tegen Wout en Mathieu. De laatste jaren waren ze nog beter dan ik, maar het is geen geheim dat ik dit jaar hun niveau wil benaderen. Op dit moment presteert Wout op een hoger niveau, maar dat was ook verwacht. Mijn piek is pas voorzien rond het WK. In de wedstrijden tegen Wout en Mathieu wil ik echter niet iedere keer derde worden. Hen kloppen, dat is het grote doel van dit crossseizoen."

Dat er tegenwoordig bij uitbreiding ook over de 'Grote Drie' wordt gesproken, doet Pidcock deugd. "In één ruk genoemd worden met Wout en Mathieu, dat geeft heel veel vertrouwen. Cross is voor mij de moeilijkste van de drie disciplines, maar ik geloof erin dat ik zo sterk kan worden als zij.", luidt het

Info Wereldbeker Namen klik hier

Fotocredit TFoto - bron: Golazo

Lees: Citadel Namen wordt 't decor voor EK veldrijden 2022 klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!