Beloften Tormans CX Team scoren in Koksijde

Beloften Tormans CX Team scoren in Koksijde

In de beloftenwedstrijd in Koksijde pakte het Tormans CX Team twee schavotjes in op het podium. Joran Wyseure won de race en Emiel Verstrynge werd derde. Jente Michels nam de tweede plaats in beslag.

Emiel Verstrynge en Joran Wyseure moesten in de tweede wedstrijdhelft van de UCI C1-wedstrijd voor beloften de krachten bundelen om op Jente Michels te jagen, die op twee rondes van het einde met een tiental seconden voorsprong aan de leiding fietste.

Wyseure toonde vlot door het zand te kunnen rijden en slaagde er bij het ingaan van de laatste ronde in om de aansluiting te maken, om vervolgens Michels op achterstand te zetten en solo naar zijn eerst UC C1-zege te rijden. Michels consolideerde de tweede stek en het feestje voor Tormans werd mooier met een 3e plaats van Emiel Verstrynge.

KOK_9419 podium beloften Koksijde 2021.jpg (288 KB)

"Het was met een zeer goed gevoel en de hoop om op het podium te eindigen dat ik naar Koksijde afzakte.", vertelde Wyseure. "Die ambitie gold ook voor Emiel, en samen bepaalden we dan ook het wedstrijdbegin. Zo liet hij bijvoorbeeld een gat vallen wanneer ik in de tweede ronde ten aanval trok of probeerden we elkaar af te lossen in de achtervolging op Michels. Aangezien ik geen zandspecialist ben, kostte het me best wel wat tijd om voeling met het parcours te krijgen. Naarmate de wedstrijd vorderde, volgde ik steeds betere lijnen en slaagde ik erin om heel goed te eindigen. Gezien de lastigheidsgraad van de wedstrijd kon ik in de laatste ronde dan ook nog een groot verschil maken. Deze overwinning is voor mij een ongelofelijk mooie verrassing, het was een fantastisch gevoel om samen met Emiel het podium te betreden!"

Verstrynge was heel veel ambitie naar de kust afgereisd. "Ik koesterde de ambitie om hier in Koksijde te winnen, maar na een goede start voelde ik steeds meer dat de wedstrijd van gisteren nog in de benen zat en het moeilijk zou worden om mijn frisse concurrenten te verslaan. Aangezien ik geen superdag had, maakte ik wat foutjes en op dergelijk moeilijk parcours worden deze net iets meer afgestraft dan gewoonlijk. Joran en ik deden er alles aan om het gat met Jente Michels te verkleinen en ik ben dan ook gelukkig dat hij er in slaagde om in de finale de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Wat mezelf betreft, had ik me voorgenomen om tot de laatste ronde in de groep achtervolgers af te wachten om met een ultieme inspanning het podium te proberen behalen. Deze 3e plaats gecombineerd met de 12e plaats van deze zaterdag in de Superprestige zorgen dus voor een geslaagd weekend.", aldus Emiel.

Uitslagen Koksijde klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: Tormans CX Team

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!