De voorzitter van de Aardbeiencross is fan van 'local' Jens Adams

De voorzitter van de Aardbeiencross is fan van 'local' Jens Adams

Begin deze maand werd de Aardbeiencross voorgesteld aan de pers. De organisatie is vooral blij dat hun superprestigewedstrijd, die verhuisd is van Hoogstraten naar Merksplas, eindelijk met publiek kan doorgaan. En de voorzitter, Marc Van Gestel, laat blijken fan te zijn van 'local' Jens Adams

Op zaterdag 20 november 2021 staat de Aardbeiencross in Merksplas op de veldritkalender. Het grote publiek had nog niet de eer om de race ter plaatse te volgen op de nieuwe locatie. De superprestigewedstrijd is immers een paar jaar terug verhuisd van Hoogstraten naar de kolonie in Merksplas (lees hier), maar kende de nodige tegenslagen.

Marc Van Gestel, voorzitter van de organiserende vereniging vzw De Hoogstraatse Spurters, is vooral tevreden dat de Aardbeiencross eindelijk 'voor de derde keer goede keer' op een min of meer normale manier zal kunnen doorgaan in Merksplas: “De afgelopen twee edities hebben niet gebracht wat we hoopten. De afgelasting van de eerste editie in Merksplas kolonie (nvdr door toedoen van storm Ciara) was een moeilijke noot om te kraken en ook de tweede editie achter gesloten deuren was niet de manier waarop wij willen organiseren. We – het bestuur en al onze vrijwillige medewerkers – zijn vooral blij dat de editie van 20 november een editie wordt met publiek waar iedereen zich kan amuseren. Nieuwigheden zoals de online ticketverkoop zijn niet meer aan mij besteed, maar gelukkig kunnen we binnen ons bestuur rekenen op de jonge garde zodat ik mij hier wat minder druk om moet maken. Mijn favoriet voor Merksplas? Ik droom van een overwinning van Jens Adams.”, aldus de voorzitter. Het feit dat Adams aanwezig was op de voorstelling en in zou staan voor jeugdinitiatie, samen met zijn broer Joeri, spreekt natuurlijk ook in zijn voordeel.

Top 5

Jens Adams is best wel ambitieus maar houdt ook de voetjes op de grond “Van winnen droom ik natuurlijk ook, maar een plaats dicht bij de top vijf lijkt me realistischer. Het is een hele gevarieerde omloop in Merksplas: een mooie zandbak, een technisch gedeelte in het bos en ook lange stukken door de wei. Dat moet me wel liggen. Ik kijk er naar uit. Over mijn seizoensstart in de VS ben ik zeer tevreden. Nadien ben ik wat ziek geweest.", vertelde Adams begin november. De hoop was er op dat moment om in de volgende wedstrijden terug de draad op te pakken. Adams deed dat ook en werd 6de op het EK en pakte een 5de plaats in Niel. In de Aardbeiencross is het eerste doel alvast een mooie ereplaats versieren.

Nog een local

Ook Toon Aerts is een local. De veldrit in Merksplas wordt als het ware 'in zijne hof' gereden. Vandaag was de Baloise Trek Lions aan het verkennen. "Het is fietsen op een harde ondergrond tot hiertoe.", luidt het. Als we kijken op de buienradar zal dat morgen niet anders zijn.

Toon Merksplas 1 Toyo Tires.jpg (792 KB)

De uitslagen zullen op zaterdag, zodra het kan, terug te vinden zijn op onze desbetreffende kalenderpagina klik hier . Je vindt er tevens de uitslagen van de voorbije jaren.

Fotocredits TFoto - bron reacties: Aardbeiencross

Lees: Aardbeiencross 2021 > Superprestigewedstrijd in Merksplas klik
Lees: Mondmasker plicht vanaf komend weekend klik
Lees: Toyo Tires ondersteunt ook de Aardbeiencross klik
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!