Organisatie Wereldbeker Rucphen: 'Stoppen is geen optie, we gaan door!'

Organisatie Wereldbeker Rucphen: 'Stoppen is geen optie, we gaan door!'

De organisatie van de Wereldbeker Rucphen blijft zich met alle energie op 18 december 2021 richten. "Stoppen is geen optie, we gaan door!", luidt het bij onze Noorderburen. En ze doen een oproep richting de sportliefhebber ...

Voor het bestuur en de vrijwilligers van de Cyclocross Rucpehn zal 2021 een jaar worden om nooit te vergeten. Afgelopen voorjaar zou op zondag 17 januari de Internationale Cyclocross gehouden worden in Rucphen, door coronamaatregelen getroffen noodgedwongen wel zonder publiek. Het bestuur en alle vrijwilligers maakten spannende weken mee die tot een enorme teleurstelling voor iedereen leidde. De coronaproblemen waren dermate groot dat enkele weken voor het evenement de organisatie te horen kreeg van de Nederlandse overheid dat het evenement niet door mocht gaan. Het hele parcours lag er al en moest dus weer afgebroken worden.

IMG_1086 Rucphen.jpg (451 KB)

Toch was er bij alle betrokkenen een positieve instelling om de draad weer op te pakken. Vervolgens begon voor het bestuur de martelgang om een geschikte datum te vinden voor de editie 2021/2022. In een periode dat uiteindelijk voor de minst slechte oplossing gekozen werd voor zaterdag 5 februari 2022, kwam het contact met de Flanders Classics tot stand.

"Het was geen gemakkelijke beslissing om zich kandidaat te stellen voor een wereldbekerwedstrijd.", geven ze eerlijk mee. Er zou amper een half jaar beschikbaar zijn om deze enorme klus te klaren. Maar zegt voorzitter Kees Kools, "Het weer opborrelende enthousiasme van alle medewerkers was niet te stuiten. En we hadden een succesvol NK Cyclocross achter de rug."

Op 12 juli maakte de UCI bekend dat Rucphen haar Wereldbeker mocht organiseren. Het zo korte half jaar dat beschikbaar was, begon. Met een vakantieperiode in Nederland die het gedurende 6 tot 8 weken nauwelijks mogelijk maakte contact te krijgen met sponsoren. Nog maar 4 maanden te gaan daarna dus. Maar vanaf begin september tot nu toe heeft de organisatie gemerkt hoe ook de vaste sponsoren een enorme steun zijn. Vwb de technische organisatie van het evenement is er geen enkele vrees dat dit niet goed komt. Vanaf het begin is er ook rekening gehouden met het gegeven dat de toeschouwers gecontroleerd zouden moeten worden op hun gezondheid door het tonen van een Corona gezondheidsverklaring.

Financieel lag er vanaf het begin een enorme uitdaging. Nooit eerder heeft de organisatie gewerkt met betaalde toegang. "Maar financieel is de organisatie nagenoeg rond.", klinkt het dan opgelucht ...

(lees verder onder de foto)
IMG_1161 organisator Rucphen Kees Kools.jpg (529 KB) 

Tot op 12 november de Nederlandse Overheid een beperkte lockdown instelde tot 4 december, die o.a inhoudt dat er tot 4 december geen publiek bij sportwedstrijden is toegestaan. "Oh jé", zegt Kees Kools. "Begin van dit jaar was alles onzeker en nu sluipt er weer onzekerheid in. Hopelijk is dat na 4 december achter de rug."

Maar stoppen is geen optie, we gaan door! - een oproep.

"We blijven er alle vertrouwen in hebben, dat op 18 december in Rucphen een prachtig sportfestijn plaatsvindt, waar fel gestreden zal worden om de punten van de Wereldbeker en waar ook de jongeren; nieuwelingen en junioren weer de kans krijgen een mooie wedstrijd te rijden. Op een mooi professioneel parcours.", zegt voorzitter Kools met overtuiging.

De organisatie heeft de komende 2 tot 3 weken helaas wel veel last van de beperkte lockdown omdat het hebben van contacten erg bemoeilijkt wordt.

"Daarom hierbij een beroep op de sportliefhebber. Koop onze laatste VIP-kaarten en koop alvast een entreeticket. Geef ons het laatste duwtje in de rug om tot succes te komen en om prachtige cyclocross wedstrijden te organiseren. Kom naar Rucphen. Kom samen met ons genieten van topsport.", luidt het     > Tickets via www.cyclocrossrucphen.nl

IMG_1151 sfeer rucphen fanfare.jpg (662 KB)

Fotocredits Veldritkrant

Lees ook: Trotse partner van Cyclocross Rucphen > Happy Dog klik hier
Info Cyclocross Rucphen klik hier

728x90-html5_45984ca7.gif (1.42 MB)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!