Ook na Tabor zal Iserbyt leider zijn in de Wereldbeker veldrijden

Ook na Tabor zal Iserbyt leider zijn in de Wereldbeker veldrijden

De voorsprong van Eli Iserbyt in de tussenstand voor de Wereldbeker veldrijden 2021-2022 is dusdanig dat hij ook na de manche in Tabor leider zal blijven. De West-Vlaming topt overigens momenteel alle klassementen bij elite heren.

Neen, het is niet dat we met zekerheid weten dat Eli Iserbyt zal winnen in Tabor of dat hij sowieso vooraan in de uitslag zal staan. Maar de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner heeft op dit moment, dus voor de race in Tabor, 175 punten in de tussenstand voor de Wereldbeker en op twee staat Michael Vanthourenhout met 130 punten. Als je dan weet dat de winnaar 40 punten pakt dan is het duidelijk dat Iserbyt ook in Koksijde, op zondag 21 november, de leiderstrui mag aantrekken.

Eli kende dan wel een offday op het EK veldrijden maar herpakte zich enkele dagen nadien al in de Jaarmarktcross Niel, een superprestigemanche, waar hij de sprint voor de zege won van Toon Aerts en ook in dat klassement de eerste plaats innam, net zoals dat ook het geval is in de X²O Badkamers Trofee.

Met het klassement van de Superprestige was Iserbyt niet bewust bezig in Niel. "'t Is nog maar de derde manche, dus dat is nog niet superbelangrijk. De dagwinst was echt het belangrijkste.", zei Eli. Of hij op dat moment de mindere dag op het EK dan makkelijker verteerde "Het moet wel, je moet altijd door, je moet altijd starten om te winnen, de extra dagen dat je er mee inzit zijn eigenlijk verloren, dus stond ik hier vandaag wel met veel moraal aan de start.", klonk het voor 't team Pauwels Sauzen-Bingoal. De witte EK-trui kan hij niet meer aantrekken dit seizoen. "Er staan nog altijd streepkes op.", lachtte hij. "Dat is iets dat je voor heel je carrière kan bijhouden. Maar er komen nog kampioenschappen aan, misschien ben ik nog iets meer gebrand om daar mijn best te doen.", luidt het

In de Wereldbeker mag Eli Iserbyt alvast nog wel een witte trui aantrekken, als leider van het klassement.

Vorig veldritseizoen won een ploeggenoot van Iserbyt in Tabor, Michael Vanthourenhout, en werd de eerste leider > lees hier

Bij elite dames hebben de nrs 1 en 2, Lucinda Brand en Denise Betsema, allebei 147 punten (vóór de race in Tabor). Puck Pieterse staat op de derde plaats met 112 punten én is leidster bij de U23 dames.

Vind de uitslagen, tussenstanden, ... info WB-manche Tabor klik hier

Fotocredit TFoto - bron reactie : Pauwels Sauzen-Bingoal / interview Julien Gielen
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!