Michael Vanthourenhout is leider in de wereldbeker

Michael Vanthourenhout is leider in de wereldbeker

Michael Vanthourenhout heeft de opener van de World Cup Cyclo-Cross 2020-2021 in het Tsjechische Tabor bij elite heren op zijn naam weten te schrijven en is daarmee ook leider in het klassement. Eli Iserbyt en Wout van Aert flankeerden hem op het podium.

Een week na zijn zege in de Superprestigewedstrijd in Merksplas toonde Michael Vanthourenhout ook zijn goede vorm in Kortrijk, maar kende er pech. Daags nadien, in de eerste wereldbekermanche van dit veldritseizoen in Tabor, weet de West-Vlaming de volle buit binnen te halen.

"Als er een toer is waar ik graag rijd, is het hier wel. Ik voelde na de start al dat ik redelijk goed was. Dan moest ik wel de sectie aan de balken een beetje uitspelen. Ik wist dat ik daar 3 à 4 seconden ofwel kon wegrijden ofwel kon uitrusten." zei Michael, die het juiste moment uitkoos om zijn kans te gaan en een vijftiental seconden uitliep op de rest.

Richting het slot reed Iserbyt naar zijn ploegmaat vooraan. "Toen Eli afkwam, was 't een beetje moeilijk voor mij, om terug een beetje in het ritme te komen. Ik heb toen nog even op kop gereden, maar was 't beste er precies wat af. Ik heb toen een halve ronde in het wiel van Eli kunnen zitten. En dat deed mij wel deugd, om de laatste ronde er dan vol voor te rijden, want Van Aert kwam eigenlijk ook wel dicht.", klinkt het bij de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner, die tevreden is over de aanpak en de mooie WB-trui.

WB Tabor trui Michael.jpg (46 KB)

volledige uitslag klik hier

Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!