Balkjes doen Quinten Hermans weer de das om

Balkjes doen Quinten Hermans weer de das om

We zagen dit veldritseizoen al dat Quinten Hermans in goede doen is en dat was in Ruddervoorde niet anders. Hij vormde een kopduo met Iserbyt en zette bovendien druk, maar mispakte zich net als in Iowa City aan de balkjes en moest zich tevreden stellen met de tweede stek.

Kevin Kuhn dook als eerste het veld in bij elite heren in de Superprestigewedstrijd in Ruddervoorde. En even later positioneerde zijn teamgenoot van bij het Tormans CX team, Quinten Hermans, zich vooraan en nam uiteindelijk de leiding van de wedstrijd over, samen met Eli Iserbyt. Hermans legde het tempo hoog en zette druk op de Europese kampioen, die zich in het wiel nestelde. Hoe sterk Quinten ook was, hij mispakte zich nog maar eens aan de balkjes, net als in Iowa City, moest zijn ketting terug goed leggen en verloor kostbare tijd op Iserbyt, die soleerde naar de zege.

RUD_3133.JPG (577 KB)

"Ik voelde me heel goed vandaag en wilde Eli Iserbyt de hele wedstrijd onder druk zetten. Op dit parcours leek het me namelijk de beste strategie om deze explosieve renner in topvorm van me proberen af te schudden. Uiteindelijk ging ik helaas zelf in de fout. Ik sprong iets te enthousiast over de balken, die best wel een moeilijk element op het parcours waren vandaag. Ik kan dus besluiten dat ik de terugreis uit Amerika goed verteerd heb en in deze wedstrijd op een sterke tegenstander botste. Ik ben tevreden met deze tweede plaats en kijk er uit naar de wedstrijd in Zonhoven, één van de enige natuurlijke sites in België en bovendien ook dicht bij huis.", aldus Quinten Hermans, die dus ook in de Kuil wil schitteren.

In de tussenstand van de Superprestige deelt Hermans hetzelfde aantal punten als de nieuwe leider Iserbyt en de nummer 2, Toon Aerts.

Uitslagen en tussenstand Superprestige van/na Ruddervoorde klik

Fotocredits TFoto

Info Wereldbeker Zonhoven klik hier 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!