Vanthourenhout tuk op tweede zege in Ardooie

Vanthourenhout tuk op tweede zege in Ardooie

Op donderdag 21 oktober 2021 is er opnieuw de Kermiscross in Ardooie. De internationale veldrit is aan zijn 26ste editie toe en kan, zij het niet zonder moeite, een mooi deelnemersveld presenteren. De winnaar van 2014, Michael Vanthourenhout, zal ook present tekenen en is tuk op een tweede zege.

Ook als er financieel geen problemen zijn, is het voor een organisator van een veldrit niet evident om op vandaag een topdeelnemersveld aan de start te krijgen. "Maar we blijven positief", vertelt Jochen Demeyere, voorzitter van het organiserend comité van de Kermiscross Ardooie. "Uiteraard beseffen we dat voor de meeste renners een tv-cross nu eenmaal een streepje voor heeft als er keuzes gemaakt moeten worden." (nvdr er is geen live tv-uitzending van de Kermiscross)

"Anderzijds staan op onze erelijst toppers als Paul Herygers, Erwin Vervecken, Bart Wellens, Niels Albert, Zdenek Stybar en in een recent verleden nog Wout van Aert. En met de komst van onder andere Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Felipe Orts, Daan Soete en Jens Adams doen we het niet slecht. Niet vergeten dat we een internationale UCI-cross zijn en er belangrijke punten te sprokkelen zijn. Ook dat is voor velen een motivatie om naar Ardooie af te zakken.", aldus de voorzitter.

Ook Vanthourenhout maakt keuzes

In elke wedstrijd die Michael Vanthourenhout al reed dit veldritseizoen stond hij op het podium, op eentje na. Na de Berencross in Meulebeke mocht hij op het hoogste schavotje en ook in Ardooie wil hij graag nog een keertje het zegegebaar maken. Vanthourenhout woont dan wel al even in Oost-Vlaanderen, maar is afkomstig van het naburige Wingene en hij is dan ook een pubiekstrekker.

"Ik ben het seizoen goed gestart. In Beringen viel ik uit met materiaalpech, maar in alle andere wedstrijden waarin ik startte, eindigde ik op het podium. Die lijn zou ik uiteraard graag doortrekken. Zeven jaar geleden won ik al een keertje in Ardooie, een nieuwe zege voor eigen volk misstaat nooit op je palmares.", laat Michael optekenen

Zaterdag is er met de Superprestige Ruddervoorde nog een wedstrijd, die nog steeds als in eigen gouw kan bestempeld worden voor Vanthourenhout, maar daar komt hij niet aan de start "Kwestie van mijn programma niet te overladen, is met de ploegleiding van Pauwels Sauzen-Bingoal overlegd en beslist om het klassement van de Superprestige te laten schieten. Dat komt nu goed uit, want ik wil na mijn terugkeer van de VS zo snel mogelijk weer de draad opnemen. Vandaar de voorkeur voor Ardooie op donderdag, om dan zondag mijn klassement in de Wereldbeker te verdedigen in Zonhoven. Hopelijk heb ik de terugreis goed verteerd, want dat is toch altijd even afwachten.", luidt het.

UPDATE 21/10: Michael Vanthourenhout zegt ziek af

Info Kermiscross Ardooie klik hier

Fotocredit TFoto

Info Wereldbeker Zonhoven klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!