Goed bezig bij Team Deschacht-Group Hens-Containers Maes

Goed bezig bij Team Deschacht-Group Hens-Containers Maes

Begin september stelde Team Deschacht-Group Hens-Containers Maes zich voor in outfit met de nieuwe naamsponsor. Het team startte ooit met enkel Vincent Baestaens, bouwde verder uit en zet nu resultaten neer met de ploeg.

"Ik denk inderdaad dat we als 'kleiner team' goed bezig zijn.", klinkt het bij sportdirecteur Bart Verschueren van Team Deschacht-Group Hens-Containers Maes, wanneer we verwijzen naar het aantal zeges dat de ploeg 'internationaal' al behaalde dit seizoen in het veld.

We sommen ze even op:

Vincent Baestaens: 4 stuks in de USCX Series (lees hier)
Daan Soete: 1 > Trek CX Cup (lees hier)
Len Dejonghe: 2 stuks in de Foyka Cross (lees hier)
Maud Kaptheijns: 1 > Brumath Cross (lees hier)
Lander Loockx: 1 > GP Podbrezová (lees hier)

"Met overwinningen in kleinere wedstrijden, maar toch ook meedraaien op het hoogste niveau.", zegt Verschueren. "Zie de podiumplaats van Daan in Beringen en top-10 noteringen van Tom (nvdr Meeusen) in Gieten, Vincent in de wereldbeker van Waterloo en Maud in Lokeren en Beringen.", pikt hij er races uit. "Dit geeft toch aan dat wij als team weer een stap hebben gezet in onze ontwikkeling."

In het nieuwe Amerikaanse regelmatigheidscriterium USCX Series topt Baestaens met een 4 op 4 de ranking. Maar het is blijkbaar niet de bedoeling dat hij er na de Jingle Cross, dat nog 2 manches omvat van de USCX Series, nog een mouw aan breit of er een doel van maakt. "Vincent komt normaal na de wedstrijd in Iowa (nvdr Wereldbeker op 17 oktober) terug om zich verder te concentreren op de Belgische wedstrijden.", laat de sportdirecteur ons weten. 

Wie het team komend weekend aan het werk wil zien, kan dat in de GP Destil. " Aanstaande zondag staan Tom Meeusen, Dario Lillo ( nvdr 1ste wedstrijd voor 't team, lees ook hier), Maud Kaptheijns en Len Dejonghe aan de start van de wedstrijd te Oisterwijk.", aldus Bart Verschueren. Wij kunnen alvast nog meegeven dat de inkom er gratis is.


Lees ook: De prijs van een inkomticket in het veldrijden klik

Fotocredit Veldritkrant

Lees ook: GP Destil kan rekenen op een ruim deelnemersveld klik
Lees, kijk en luister (interview na Lokeren): Vincent Baestaens genoot van de aanmoedigingen klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!