GP Destil kan rekenen op ruim deelnemersveld

GP Destil kan rekenen op ruim deelnemersveld

Op Streekpark Klein Oisterwijk in Nederland worden volgend weekend heel wat deelnemers aan de start verwacht van de GP Destil. Na vele jaren organiseren gaat er voor het eerst een internationale UCI C2-wedstrijd door.

Heel wat toppers uit het veldrijden vertoeven momenteel in Amerika om, gespreid over een week, drie wereldbekerwedstrijden te betwisten. Zij die niet mee zijn, kunnen mogelijks op zondag 17 oktober aan het werk te zien zijn in Oisterwijk, het strijdtoneel voor de internationale veldrit GP Destil. Daags voordien kunnen de jongsten al het veld induiken en tonen hoe het moet. Gespreid over het weekend worden zo'n 500 deelnemers verwacht voor het event.

"Als Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk organiseren wij al 40 jaar lang wielerwedstrijden, maar dit jaar staan wij voor de eerste keer als Internationale UCI wedstrijd veldrijden op de kalender’, vertelt voorzitter Hans Cornelis van SWMO. Wat meteen interessant is om in de GP Destil naast glorie ook beheerde UCI-punten te pakken.

De organisatoren merken dat aan de inschrijvingen. "
De allerbeste veldrijders zijn in Amerika voor de wereldbekerwedstrijden, maar desondanks mogen wij ook hier een sterk internationaal deelnemersveld begroeten. Onder andere de Zwitserse beloftenkampioen Dario Lillo (lees ook hier) en de Franse beloftenkampioene Amandine Fouquenet zijn van de partij.", aldus Cornelis, die er twee uitpikt.

Voorts zien we op de deelnemerslijst bij de heren: Yentl Bekaert, Ward Huybs, Len Dejonghe, Witse Meeusen, Arne Vrachten, Loris Rouiller (Zwi), de Nederlanders Kyle Agterberg en Stan Godrie, ....
Bij de dames behoren Lindy van Anrooij (Ned), Susanne Meistrok (Ned), Isa Nomden (Ned), Leonie Bentveld (Ned), Lauren Molengraaf (Ned) Suzanne Verhoeven en de Franse Amandine Fouquene tot de kanshebsters, denken ze bij onze noorderburen. Er zullen zich ongetwijfeld nog dames weren in de strijd voor een mooie uitslag.

In de wedstrijd bij de junioren heren zullen de betere Nederlandse crossers het moeten afleggen tegen de Belgen, met o.a. Yordi Corsus, Kenay De Moyer, Iben Rommelaere, Viktor Vandenberghe, Ferre Urkens, ...

Info Internationale veldrit GP Destil klik hier

Fotocredit Veldritkrant




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!