Hermans is meteen goed bij zijn aantreden in 't veld

Hermans is meteen goed bij zijn aantreden in 't veld

Quinten Hermans reed een sterke eerste cross van zijn veldritseizoen maar moest het afleggen in Bredene tegen het overtal vooraan de wedsrijd van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Toen Eli Iserbyt de beslissende aanval nam, ging Hermans in de achtervolging, met Michael Vanthourenhout in het wiel. Quinten gaf niet af en kwam heel dicht op de Europese kampioen, maar zou er niet in slagen deze effectief bij te benen. In het slot ging Laurens Sweeck, die een sterke inhaalrace reed, hem nog voorbij, alsook Vanthourenhout. De Tormans-renner moest zich tevreden stellen met een 4de stek maar toonde nu al over goede papieren te beschikken om het in 't verder verloop van 't seizoen goed te kunnen doen.

"Ik botste vandaag op het numerieke overwicht van de jongens van Pauwels Sauzen-Bingoal.", liet Hermans optekenen voor het Tormans CX Team. "Ze zijn altijd zeer sterk in het begin van het seizoen en ik dacht na over de juiste aanpak om hen te kunnen verslaan, maar uiteindelijk had ik niet veel andere keuzes dan hun aanvallen één voor één te pareren. In deze wedstrijd was het voordelig om in het wiel te kunnen fietsen, dus het was geen verrassing dat ik in de slotfase de duimen moest leggen. Deze wedstrijd heeft me opnieuw een stukje beter gemaakt, nadat ik ons teamtrainingskamp in Livigno met een zeer goed gevoel verlaten heb. Deze goede start is een prima uitgangspunt om verder te werken richting de eerste Wereldbekers. Meestal presteer ik goed op Amerikaans grondgebied en die lijn wil ik dit seizoen doortrekken.", luidt het.

Volledige uitslag klik hier

Fotocredits Veldritkrant

IMG_0151 Hermans.jpg (817 KB)




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!