Denise Betsema trekt het zeil naar zich toe aan de kust

Denise Betsema trekt het zeil naar zich toe aan de kust

Denise Betsema heeft in Bredene haar tweede Ethias Cross van dit veldritseizoen gewonnen. De winnares van vorig weekend in Beringen, Yara Kastelijn, werd tweede en Puck Pieterse knap derde.

Fem van Empel nam de beste start bij elite dames in de Ethias Cross Bredene, gevolgd door een overtal aan Nederlandse landgenotes. In het verder verloop van de wedstrijd ging het waarschijnlijk iets te snel voor de beloftenwereldkampioene, alsook voor Annemarie Worst, die net aantrad in het veld, want beide losten de rol vooraan. Denise Betsema, Yara Kastelijn en Puck Pieterse vormden vervolgens het trio dat de podiumplaatsen zou verdelen. Betsema was finaal te sterk voor haar metgezelles en soleerde in de laatste ronde naar haar tweede zege van 't seizoen. Yara Kastelijn wist de tweede stek te pakken en de jonge Puck Pieterse finishte kort daarachter knap als derde.

Er werd behoorlijk hard en vinnig gereden op het droge parcours aan de kust. "Dat ik daarin het verschil kan maken, toont aan dat de vorm goed is.", zei Betsema.

Kastelijn berustte zich in het feit dat er eentje beter was. "Op haar aanval had ik geen antwoord meer.", zei de winnares van Beringen. "Het was onmogelijk om haar wiel te houden. Die tweede plaats was het hoogst haalbare."

De jonge Puck Pieterse verraste een beetje zichzelf en nam een ronde even de kop van de wedstrijd. Ze was ook zowat de enige die over de balkjes sprong. "Anders had ik vandaag nooit op het podium gestaan. " , zei Puck, die daardoor tijd won ten opzichte van de tegenstand.

IMG_0094 Bredene 2021 podium dames.jpg (596 KB)

Volledige uitslag Ethias Cross Bredene klik

Fotocredits Veldritkrant - bron reacties: Ethias Cross
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!