Velofollies 2023

Sven Nys: 'Thibau zal blijven crossen'

Sven Nys: 'Thibau zal blijven crossen'

Ten huize Nys is de trots er uiteraard bij de successen van Thibau in de wegkoersen, met meest recent de Europese beloftentitel. Maar er wordt in elk geval benadrukt dat hij nog veel te leren heeft en dat er nu niet stappen zullen overgeslagen worden. "Hij zal ook crosser blijven", weet vader Sven.

Dat Thibau Nys een snelle sprint in de benen heeft, hoeft nog weinig of geen betoog. Op het jongste EK wegwielrennen voor beloften toonde hij ook een stukje bergop uit de voeten te kunnen, door er de sprong te maken naar de kopgroep en vervolgens overtuigend de titel binnen te halen.

Thibau in EK-outfit.jpg (82 KB) nieuwe outfit by Vermarc

Dat Thibau een heel knappe prestatie op de weg heeft neergezet, is een feit, maar dit heeft niet tot gevolg dat het veldrijden ineens op de tweede plaats zal komen. "Thibau blijft crossen, hij doet het gewoon heel graag", weet Sven Nys. "Hij had eigenlijk graag gestart in Lokeren."

Geen stappen overslaan

Grote wielerploegen kijken uiteraard uit om jong talent in te lijven, maar dat is voor Thibau nog niet meteen aan de orde "Hij zal sowieso ook volgend jaar zijn wegprogramma bij Baloise Trek Lions afwerken.", vertelde Sven ons het voorbije weekend ter gelegenheid van de cross in Beringen.

Net als coach Paul Van Den Bosch al aangaf (lees hier), bevestigt vader Nys om geen stappen over te slaan. "Hij is nog maar 18 en moet nog veel leren, ervaring opdoen in grotere koersen.", wordt benadrukt en meegevend dat Van Aert en Van der Poel ook pas op hun 22 à 23 jaar iets meer naar de weg zijn getrokken. Met andere woorden "Alles op zijn tijd".

Sterk Belgisch blok voor 't WK

Thibau Nys rijdt op vrijdag 24 september 2021 het WK wegwielrennen voor de beloften en wordt na zijn exploot op het EK gerekend tot de kanshebbers op een medaille. Hij kent in elk geval de wegen. Wat betreft de aankomst, als het tot een sprint komt "Met zijn gewicht en vermogen, denk ik dat 't haalbaar is, maar je moet er geraken.", vertelde vader Nys in Vive le Vélo. "Hij kan evengoed in de rol zitten om iemand te helpen en heeft daar ook totaal geen probleem mee." , klinkt het en hij wijst ook op de sterkte van de Belgische beloftenselectie. "Arnaud De Lie is ook heel snel en er is ook Florian Vermeersch ...".   

Deze laatste kennen we ook uit het veldrijden. Laat ons afsluiten dat we uitkijken naar een mooie wedstrijd en met een afgeleide slogan van het WK "Cyclocross where champions are born"

Fotocredits Baloise Trek Lions - tekst BD & Julien Gielen

Alle info over het WK wegwielrennen op www.flanders2021.com 


Ook vader Nys amuseert zich nog op de fiets

OVE_3531 Sven Nys.jpg (214 KB)Fotocredit TFoto

Lees, kijk en luister ook: De droomjob van Karen Ramakers bij Baloise Trek Lions klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!