Quinten Hermans heeft vertrouwen getankt

Quinten Hermans heeft vertrouwen getankt

Quinten Hermans heeft op het einde van het veldritseizoen 2020-2021 vertrouwen kunnen tanken uit zijn prestaties. In de Sluitingsprijs Oostmalle mocht de renner van het Tormans CX Team wederom op het podium, als tweede.

In de wedstrijd bij de heren in Oostmalle vormde zich begin cross een koptrio met Quinten Hermans, Toon Aerts en David van der Poel. Maar al in de derde ronde was ook Laurens Sweeck naar voor gereden. Hij bleek over de beste papieren te beschikken en soleerde dan ook weg van iedereen, richting de zege. Quinten Hermans bleef het dichtst in de buurt, consolideerde de tweede plek en pakte zo zijn vierde podiumplek van dit seizoen.

Vind de volledige uitslag klik

(lees verder onder de foto)
OOS_0951.JPG (985 KB)
Podium heren in Oostmalle: vlnr.: Quinten Hermans (2de), Laurens Sweeck (1ste) en Lars van der Haar (3de)

Eind december stond Quinten al op het podium in Essen, als tweede, maar vooral op het einde van het veldritseizoen kon hij zijn goede vorm verzilveren, met de zege in Eeklo (lees hier) en zowel in Brussel als in Oostmalle was dat als tweede.

Vertrouwen

"Ik heb enorm afgezien vandaag.", liet Quinten optekenen voor het team. "Maar het is fijn om op deze manier het seizoen af te sluiten! Het seizoen verliep niet zoals ik gehoopt had, maar deze laatste weken waren een bevestiging dat ik toch nog heel wat in mijn mars heb. Mijn vertrouwen is nu des te groter om aan het wegseizoen te beginnen. Begin maart vertrek ik op stage naar Tenerife om de Waalse klassiekers voor te bereiden, daarna volgt hopelijk de Ronde van Italië. Vorig jaar heb ik mijn ambities op de weg niet waar kunnen maken, door de Covid-onderbreking enerzijds, en door mijn valpartij in het Critérium du Dauphiné anderzijds. Ik kijk ernaar uit om met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux aan de slag te gaan en ben ervan overtuigd dat ik volgende winter in het veld een stuk sterker voor de dag kan komen.", aldus Hermans.

Quinten.jpg (583 KB)

Fotocredits TFoto - bron reactie: Tormans CX Team

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!