Het aantal podiumplaatsen tikt aan voor Michael Vanthourenhout

Het aantal podiumplaatsen tikt aan voor Michael Vanthourenhout

Het aantal podiumplaatsen blijft aantikken voor Michael Vanthourenhout. Het voorbije weekend werd de West-Vlaming twee keer tweede, achter zijn teamgenoot Laurens Sweeck.

Michael Vanthourenhout kan al terugblikken op een goed veldritseizoen. De West-Vlaming stond elf keer op het podium, waarvan drie keer als winnaar. Het voorbij weekend werd de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner zowel in Middelkerke als in Lille tweede. De zege was telkens voor zijn teamgenoot Laurens Sweeck

LIL_7182.JPG (922 KB)

Michael Vanthourenhout had tijd nodig om op te schuiven op de besneeuwde omloop in Lille en kende problemen bij het schakelen, door de weersomstandigheden.
"Na de start was het rijden op een padje van 10 cm", legde Vanthourenhout naderhand uit. "Dan is het moeilijk om plaatsen goed te maken. Dan is het wachten tot de eerste keer de finish passeren. Maar dan rijdt iedereen nog supersnel. Dan was het moeilijk tot halfkoers om plaatsen goed te maken. En dan op twee ronden van het einde wisselde ik van fiets en dat was direct een heel stuk beter. Tot halfkoers, elke keer als ik schakelde, sprong het over, van het ijs dat tussen de cassette zat. En dan (nvdr de wissel) ging het altijd maar beter en beter. En kon ik nog meedoen voor die tweede plaats ...", wat ook lukte voor Michael Vanthourenhout.

podium Lille heren credit TFoto.jpg (648 KB)

Vind volledige uitslag en klassement X²O Badkamers Trofee van/na Lille klik hier
Vind volledige uitslag van de slotmanche en de eindstand van de Superprestige, in Middelkerke klik

Fotocredits TFoto

Kijk en luister naar de reactie van Michael Vanthourenhout klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!