Pauwels Sauzen-Bingoal domineerde in Middelkerke

Pauwels Sauzen-Bingoal domineerde in Middelkerke

Laurens Sweeck heeft ook dit jaar de slotmanche in Middelkerke weten te winnen. Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt mochten als tweede en derde mee op het podium, dat dus volledig werd ingepalmd door renners van Jurgen Mettepenningen.

De renners van Pauwels Sauzen-Bingoal vlogen met veel ambitie de modder in aan de Belgische kust. Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout vormden een koptrio, terwijl Toon Aerts, de leider in het klassement, teveel terrein verloor om goed te zijn. Dusdanig dat Iserbyt even virtueel eindwinnaar was. Maar de Baloise Trek Lion bleef vechten, werd bovendien opgewacht door zijn teamgenoot Lars van der Haar en wist zijn eindzege zo relatief veilig te stellen. Toen dat bleek, duwde Sweeck, die al de betere van de drie leek, nog wat harder op de trappers en kon aanvankelijk Vanthourenhout volgen, tot hij een slipper maakte. Laurens won de wedstrijd en droeg de zege op aan zijn deze week overleden schoonvader. Zijn teamgenoten Vanthourenhout en Iserbyt flankeerden hem op het podium

MID_6354.JPG (806 KB)

Emotionele zege

Laurens Sweeck, die dus finaal zijn eigen kans ging, was geëmtioneerd door het overlijden van zijn schoonvader. "We hadden snel de koers in handen. We staker er met ons drieën echt wel bovenuit. Als het nodig was, konden we wat 'spelen', maar toen duidelijk werd dat de eindwinst weg was, reden we onze eigen koers. Ik voelde vandaag de benen niet. Natuurlijk is deze zege voor Eric. Hier heb ik echt geen woorden voor...", waarvoor alle begrip en medeleven.

Pauwels Sauzen-Bingoal pakte in Middelkerke dus zowel de zege bij elite dames als heren.

Fotocredits TFoto - bron reactie: Pauwels Sauzen-Bingoal

Vind volledige uitslag van de slotmanche van de Superprestige, in Middelkerke klik 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!