Bij Tormans CX Team blikken ze tevreden terug op 't WK

Bij Tormans CX Team blikken ze tevreden terug op 't WK

Bart Wellens zag op dag 1 van het WK veldrijden 2021 zijn eerstejaarsbelofte Emiel Verstrynge een dijk van een wedstrijd rijden, goed voor een 4de stek. Op dag 2 kwamen dan de elite heren van het Tormans CX Team in actie. Overall zijn ze bij het team best tevreden over de prestaties van hun renners

Op het WK veldrijden voor beloften/U23 op dag 1 in Oostende zette Emiel Verstrynge nog maar eens een knappe prestatie neer (lees hier klik ). De eerstejaarsbelofte streed mee voor de medailles en greep net naast het podium. Hij was ook zowat de enige van de Belgen die Timo Kielich kon helpen in de achtervolging op de latere winnaar Pim Ronhaar (lees hier klik). Thomas Mein was goed gestart en zat mee in de wedstrijd, maar gleed dan wat ongelukkig uit op de trappenpartij, maakte vervolgens nog een foutje en verloor de voeling met jongens vooraan. De Brit zag zo zijn kans en ambitie op een medaille op het WK voor beloften verloren gaan en werd 13de.

OVE_4687.JPG (533 KB)

"We mogen op een goed Wereldkampioenschap terugblikken.", liet sportdirecteur Bart Wellens optekenen voor zijn team. "Emiel zette gisteren als eerstejaars belofte een uitzonderlijke prestatie neer. Voor Thomas Mein wordt het belangrijk om de ontgoocheling zo snel mogelijk door te spoelen. En onze laatste belofte, Théo (nvdr 18de), deed het prima wetende dat hij pas een tweetal weken terug in competitie is na zijn sleutelbeenbreuk. Pas de laatste twee ronden kende hij een verval."

Elite heren

"Bij de elite reed Quinten Hermans (8ste) een goede en constante wedstrijd, al hoopte ik dat hij nog één of twee plaatsen hoger zou eindigen.", klinkt het bij de tweevoudige wereldkampioen cyclocross Wellens. "Voor Corné van Kessel (11de) was het afwachten of hij na de geboorte van zijn zoontje een mindere of superdag zou hebben. Hij werkte de hele wedstrijd alleen af, wat het hem niet makkelijk maakte om in de buurt van de leiders en achtervolgers te blijven. Op Kevin Kuhn kun je dan weer een huis bouwen. Sinds het begin van het seizoen toont de Zwitser dat hij bij de vijftien beste veldrijders in de wereld hoort. Met zijn 13e plaats lost hij dan ook opnieuw alle verwachtingen in. De belangrijkste afspraak van het jaar is achter de rug, maar er wachten ons nog een aantal mooie weken, te beginnen met de crossen in Middelkerke en Lille.", aldus Bart Wellens.

OVE_5100.JPG (491 KB)

"Dit was geen makkelijk parcours.", ondervond ook Quinten Hermans. "Voor recuperatie was er nergens een mogelijkheid, al had ik nog het geluk om in een groepje te kunnen koersen en me op die manier op de hippodroom af en toe in de wielen te verschuilen. Van de koude temperaturen had ik geen last, tot ik door een onstuimige golf verrast werd. Ik ben tevreden over mijn prestatie in deze zware wedstrijd.", aldus de Kempenaar.

Fotocredits TFoto - bron reacties: Tormans CX Team

Vind uitslagen van het WK
op zaterdag klik
op zondag klik
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!