Emiel Verstrynge geeft adelbrieven af tijdens WK

Emiel Verstrynge geeft adelbrieven af tijdens WK

Emiel Verstrynge is voor het grote publiek sinds het Belgisch kampioenschap geen onbekende meer. De eerstejaarsbelofte maakte de verwachtingen tijdens het wereldkampioenschap meer dan waar door als vierde te finishen.

Verstrynge werd bij de laatste vijf opgeroepen, maar was, zelfs na een oponthoud aan een eerste bruggetje, al snel vooraan te vinden. “In de eerste ronde was het vooral positioneren om ervoor te zorgen dat ik vooraan mee was”, blikte een bibberende 18-jarige terug na het WK. “Geleidelijk aan zakten er jongens terug, waardoor ik kon opschuiven.”

In de finale viel Timo Kielich, waardoor even het podium nog binnen handbereik leek. “Ik was daar gedurende de laatste ronde wel mee bezig, maar ik denk niet dat ik ontgoocheld mag zijn dat ik naast het podium viel. Als eerstejaars meteen vierde worden op het WK, daar had ik vooraf voor getekend.”

Groeimarge

De Oost-Vlaming combineert het veldrijden met een bachelor elektromechanica. “Ik heb nog een ruime marge om de komende drie a vier jaar te groeien. De kampioenschappen moeten in de toekomst een echt doel worden en ik denk dat ik dan zeker kan meedoen voor de overwinning. Vandaag stond ik nog aan de start zonder druk of stress.”

Voorlopig volgt hij niet het voorbeeld van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. “Het veldrijden blijft het hoofddoel. Ik heb nog weinig tot geen ervaring op de weg. In het verleden bij mijn vorig team reed ik één interclub. De weg blijft dus voorlopig enkel een onderdeel van mijn voorbereiding”, besloot de renner van het Tormans CX Team.

Fotocredit TFoto - tekst: Toelen

Vind de volledige uitslag klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!