Happy Dog Cat

Bronzen medaille voor sterke Timo Kielich

Bronzen medaille voor sterke Timo Kielich

Timo Kielich reed een heel sterk WK in Oostende maar zag Pim Ronhaar soleren naar de wereldtitel en moet zelf tevreden zijn met het brons. Ryan Kamp glipte hem nog voorbij naar het zilver. Kielich is toch wat ontgoocheld en mikte duidelijk op meer.

Timo Kielich pakt het brons op het WK veldrijden 2021 bij de beloften maar de laatstejaarsbelofte mikte op meer "Ja, ik kwam hier om te winnen." zei de Credishop-Fristadsrenner in een reactie voor Sporza.

"Het zat er misschien wel in maar ik had gewoon sneller het gat moeten dichten op Pim (nvdr Ronhaar, de nieuwe beloftenwereldkampioen). Ik dacht, ik doseer met toe te rijden maar dat bleek niet genoeg. Dan zat ik zo opgesloten met Hollanders achter mij en eigenlijk alleen steun van Emiel (nvdr Verstrynge), die meewerkte, en van de rest kreeg ik niet echt veel steun. Dat is wel jammer natuurlijk.", zei Timo, toch ontgoocheld.

Maar de appreciatie is er wel voor de eerstejaarsbelofte Verstrynge. "Chapeau voor wat hij deed, hij heeft toch twee keer op kop gereden op het lange stuk. Meer kon ik van hem niet verwachten, maar van de andere had ik meer verwacht. Iedereen doet wat hij kan natuurlijk" , klinkt het

OVE_4553 Timo.JPG (550 KB)Fotocredit TFoto

"Aan het strand was het ieder voor zich en zover mogelijk proberen te rijden en zo hard mogelijk te lopen.", legt Kielich uit, die meent dat hij op het vlakke stuk aan de finish meer hulp had kunnen krijgen. "Op zich is het mijn verantwoordelijkheid om er naartoe te rijden natuurlijk. Het ligt vooral aan mezelf dat ik het niet heb kunnen afmaken.", aldus Timo Kielich, bij wie de ontgoocheling overheerste kort na de wedstrijd.

Fotocredit Credishop-Fristads - bron reactie: Sporza

Vind de volledige uitslag klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!