Dieter Vanthourenhout rijdt zijn laatste profwedstrijd in Bredene

Dieter Vanthourenhout rijdt zijn laatste profwedstrijd in Bredene

Bredene maakt zich op voor de laatste veldrit van 2020. De 35-jarige Dieter Vanthourenhout neemt in Bredene, een wedstrijd die hij twee keer won, afscheid na een profcarrière als veldrijder van 14 jaar.

“Bredene is een van die wedstrijden waarin ik meestal goed was”, vertelt Dieter Vanthourenhout. “Geprangd tussen een aantal klassementscrossen, waardoor de absolute toppers het al eens iets rustiger aan deden of er niet bij waren. Ik herinner me nog mijn eerste zege in 2009. Met zijn vieren domineerden we de koers: Zdenek Stybar, Martin Zlamalik, Niels Albert en ikzelf. Als trouwe ploegmaat bij BKCP-Powerplus kreeg ik die dag van Niels een vrijgeleide om voor de zege te gaan. In de finale hebben we het perfect aangepakt en kon ik het afmaken.”

In 2015 smaakte de zege zowaar nog zoeter. Dieter werd op het podium geflankeerd door broer Michael en Klaas Vantornout. Drie mannen van het toenmalige Sunweb-Napoleon Games bezetten de top drie. “Een van de meest plezante wedstrijden die ik ooit reed”, weet Vanthourenhout. “Ik reed veertig minuten alleen voorop, terwijl mijn ploegmaats achter mij perfect afstopten. En met je broer op het podium staan, dat gebeurt ook niet elke dag.” Zo’n stunt zit er vandaag niet meer in. “Er wordt anders gekoerst door de toppers. Die laten niets meer liggen en zelf ben ik uiteraard niet meer zo goed als toen.”

Extra mooi

Dat hij uitgerekend op de plaats waar hij het meest succesvol was, zijn afscheid viert, is extra mooi. “Maar ik denk niet dat ik een traan ga wegpinken”, lacht hij. “Dat heb ik gedaan toen mijn broer Michael wereldkampioen bij de beloften werd. Dát was pas emotioneel. Dit is anders. In mijn hoofd heb ik een maand geleden al afscheid genomen. Op 4 januari ga ik overigens al opnieuw aan het werk: ik word verkoper in de fietsenzaak van Walter Godefroot. En ik word ook trainer. Doel is om jonge renners te begeleiden. Ik ben klaar voor deel twee van mijn beroepsleven.”, aldus de rustige West-Vlaming

Fotocredits TFoto - bron: Golazo

Info ethiascross Bredene klik

Lees ook: dd 20/11 Dieter Vanthourenhout rijdt in Bredene zijn laatste wedstrijd klik

 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!