Dieter Vanthourenhout rijdt in Bredene laatste cross

Dieter Vanthourenhout rijdt in Bredene laatste cross

Dieter Vanthourenhout rijdt in Bredene zijn laatste cyclocross. Na 14 jaar als prof hangt de West-Vlaming, en broer van Michael, zijn fiets aan de haak aan de kust. Dat heeft Dieter zonet zelf aangekondigd ...

"Na 14 jaar professioneel wielrennen, zal Bredene op 30 december de laatste wedstrijd van mijn carrière worden.", laat Dieter Vanthourenhout weten. "Jammerlijk halfweg het seizoen", klinkt het ook. "Een geweldig deel van mijn leven zal stoppen, ... met mooie herinneringen en goede vrienden. Tijd voor iets anders en nieuwe opportuniteiten. 'Thanks cyclocross!!' , tekent de West-Vlaming op.

Dieter is iemand die veel naar het buitenland is getrokken om er kostbare UCI-punten te sprokkelen en dusdanig in de top 50 van de UCI-ranking te geraken en alzo startrecht te verwerven in de wereldbekermanches. Daar slaagde hij ook in en hij stond ook heel vaak op het podium richting zijn doel. Helaas valt hij sinds de nieuwe regeling (zie hier) nu toch uit de boot .... 

De cyclocross in Bredene op 30 december 2020 maakt deel uit van de Ethiascrossen en staat ook gekend als de Sylvestercross. Dieter Vanthourenhout zijn contract loopt tot die dag en wordt niet verlengd. Hij zal dus op zijn 35ste afscheid nemen in de cross die hij twee keer won, eind 2009 en 2015.

Teamplayer

Die zeges in eigen land betekenen veel voor de West-Vlaming, maar hij is ook fier op zijn insteek als teamplayer. "Ik heb ook veel voldoening gehaald uit wat ik in mijn carrière heb betekend voor de kopmannen. Tot 2013 cijferde ik me weg voor Niels Albert, daarna heb ik hetzelfde gedaan voor Kevin Pauwels en Klaas Vantornout en de laatste jaren voor mijn broer Michael en Eli Iserbyt.", luidt het.

Jurgen Mettepenningen looft hem daarvoor "Dit is niet zomaar iemand die stopt. Dieter is van grote waarde geweest voor onze ploeg. Met zijn eigen resultaten, maar ook als wegkapitein voor het talent in de ploeg dat is doorgegroeid", aldus de teammanager.

 


Tom Meeusen zou liever hebben dat Dieter nog wat langer rijdt "Zodat ik nie den oudste word zenne", klinkt het met een knipoog op twitter.

Fotocredit TFoto  - bron: sociale media Dieter Vanthourenhout

Met broer Michael
IMG_4154 West-Vlamingen Dieter en Michael.jpg (639 KB)archieffoto Veldritkrant
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!