Fem van Empel doet het goed bij 'de grote dames'

Fem van Empel doet het goed bij 'de grote dames'

Fem van Empel finishte als 10de in de allereerste Herentals Crosst. “Ik vind het echt een mooi parcours.”, zei de talentvolle Nederlandse belofte. De 18-jarige jongedame doet het goed tussen 'de grote dames'.

Begin mei kwam het nieuws dat Fem van Empel de dameskern van het team Pauwels Sauzen-Bingoal kwam versterken (lees hier). En dat doet ze ook. De 18-jarige jongedame finishte op 9 wedstrijden met de elite dames al 6 keer in de top 10. Dat was het geval in de 4 verreden wedstrijden van de X²O Badkamers Trofee en het levert haar op dit moment een 6de plaats in het klassement op. In Herentals Crosst werd de Nederlandse belofte 10de, op een parcours en in omstandigheden waar ze van houdt.

“Het heeft een beetje weg van mountainbiken.", zei Fem voor team Pauwels Sauzen-Bingoal. "Ik kijk uit naar dit soort crossen. Ik krijg altijd een beetje een extra kick als het wat geregend heeft. Het is super dat het een keer zo is, een rondje dat mij ligt.”

HER_7040 Fem van Empel.jpg (280 KB)

Alle X²O's rijden

“Ik had van te voren eigenlijk geen idee dat ik voor een klassement zou gaan. Maar nu heb ik er toch voor gekozen om alle X²O’s te rijden. Als ik dan de 6de plaats in het klassement kan verdedigen ... dat is alleen maar mooi tussen de grote dames.”, aldus Fem van Empel, die voor het veldritseizoen top 20 in de uitslagen als haalbaar zag. "Het is mooi dat het zo kan lopen.”, klinkt het.

WK als grootste doel

Nu het NK is afgelast richt de belofte haar pijlen op het WK, als grootste doel. Of ze in het zand van Oostende goed uit de voeten zal kunnen? "Iedere week train ik wel in het zand. Maar het is altijd toch nieuw en het gevoel moet je hebben. Ik kan daar niets over zeggen, of het in de wedstrijd met hartslag 180 ook lukt.", aldus een verstandige Fem van Empel.

Fotocredits TFoto - bron: Pauwels Sauzen Bingoal/Julien Gielen

De volgende wedstrijd van de X²O Badkamers Trofee is de GP Sven Nys in Baal - vind info hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!