Fem van Empel zal dameskern Pauwels Sauzen-Bingoal versterken

Fem van Empel zal dameskern Pauwels Sauzen-Bingoal versterken

Team Pauwels Sauzen-Bingoal laat weten zijn dameskern te versterken met Fem van Empel. Het jonge Nederlandse talent schreef het voorbije veldritseizoen nog de allereerste Helen 100 Trophy op haar naam, het junioresklassement van de DVV Trofee, en werd vijfde op het WK in Dübendorf. Ze sluit als belofte aan op 1 oktober van dit jaar, en dat voor een periode tot minstens eind 2022.

Met Denise Betsema, Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns beschikt Pauwels Sauzen - Bingoal al over drie uithangborden bij de dames. "Maar manager Jurgen Mettepenningen bleef daarnaast steeds rondspeuren om de kern in de breedte te verstevigen", klinkt het.

Fem van Empel zal alvast vanaf 1 oktober de dameskern versterken. De jonge Nederlandse (17) stopte afgelopen winter met voetballen en koos om te gaan veldrijden, met succes. Van Empel won de allereerste editie van de Helen 100 Trophy (lees hier)

20200105_105255 Fem van Empel.jpg (439 KB)

Manager Jurgen Mettepenningen: “Het is mijn bedoeling om de dameskern van Pauwels Sauzen - Bingoal stelselmatig verder uit te breiden. Ook met jong talent. Daarbij viel ons oog op Fem, dankzij enkele goede resultaten tijdens het afgelopen veldritseizoen. Aangezien ze nog niet zo lang crost en nog erg jong is, denken we dat ze over heel wat progressiemarge beschikt. We kijken ernaar uit om haar te begeleiden in haar ontwikkelingsproces als veldrijdster vanaf komend seizoen, haar eerste als belofte.”

Fem van Empel: “Na mijn prestaties dit veldritseizoen hadden zich verschillende geïnteresseerde ploegen gemeld, maar Pauwels Sauzen - Bingoal sprak me meteen aan. Ik had een heel goed gevoel vanaf het eerste gesprek. De begeleiding, het materiaal, … Ik croste al als kind, maar heb me later op het voetballen gericht toen ik werd gescout voor de Nederlandse voetbalselectie. Maar het begon later weer te kriebelen om te crossen, en in november heb ik het voetbal uiteindelijk helemaal aan de kant gezet. Ik croste als juniore al een paar keer tussen de elite-dames, maar ik kijk er al naar uit om nog meer tussen de grote namen aan de start te staan.”

Fotocredits Veldritkrant / bron: Team Pauwels Sauzen-Bingoal
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!