Lucinda Brand blijft winnen

Lucinda Brand blijft winnen

Daags na haar zege in Kortrijk toonde Lucinda Brand zich de sterkste in de wereldbekerwedstrijd in Tabor. De wereldkampioene Alvarado en Denise Betsema werden respectievelijk tweede en derde.

Lucinda Brand versnelde zowat halfcross en soleerde naar de overwinning in Tsjechië. Ceylin del Carmen Alvarado werd op iets meer dan 20 seconden later tweede en Denise Betsema won het sprintje van de jonge Kata Blanka Vas voor het derde plekje op het podium.

Brand leek vlot naar de zege gereden te hebben, maar moest daarvoor wel haar krachtenarsenaal aanspreken. "Het is nog steeds een zwaar parcours hoor, het kostte best wel moeite.", zei Lucinda naderhand, die behoorlijk foutloos bleef. "Ik heb wel een aantal kleine foutjes gemaakt, iedereen, denk ik", vertelde ze nog. "Maar ik ben er gewoon voor gegaan."

Met vijf overwinningen, waarvan nu drie op een rij, deed de Telenet Baloise leeuwin het al heel goed dit veldritseizoen. "Door de lockdown heb ik in de zomer meer op de crossfiets kunnen zitten. Ik train meer op mijn techniek en als dat lukt hou je meer energie over.", luidt het

De Nederlandse is meteen de eerste leidster in de Wereldbeker en mocht de nieuwe trui (zie hier) aantrekken.

Lucinda credit Telenet Baloise Lions.jpg (85 KB)

volledige uitslag klik hier



Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!