Michael Vanthourenhout triomfeert in Merksplas

Michael Vanthourenhout triomfeert in Merksplas

Net als bij de dames werd het bij de heren een spannende wedstrijd in Merksplas. De jongens van Jurgen Mettepenningen gingen aan de haal met alle podiumplaatsen in de 4de superprestigmanche. Michael Vanthourenhout mocht op het hoogste schavotje, geflankeerd door Eli Iserbyt en Laurens Sweeck

LEU_4604.JPG (798 KB)

Lars van der Haar nam een bliksemstart in de superprestigewedstrijd in Merksplas en pakte vrij snel een aanzienlijke voorsprong. Toon Aerts mocht deze keer de kat uit de boom kijken en zette zich in het spoor van zij die wilden achtervolgen. In eerste instantie was dat Tom Meeusen want de jongens van Jurgen Mettepenningen leken niet al te best gestart en moesten zich eerst naar voor werken, wat ook geschiedde. Laurens Sweeck kon halfweg cross als eerste tot bij de koploper rijden, Toon Aerts volgde. Hoewel de Telenet Baloise Lions met twee waren, werd er niet hard genoeg doorgereden want ook Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt maakten de aansluiting vooraan. Iserbyt leek zijn slotoffensief in te zetten wanneer zijn teamgenoot Vanthourenhout de materiaalpost binnenreed, maar deze laatste sloot terug aan en bewees over sterke papieren te beschikken. Dusdanig om finaal van iedereen weg te rijden en te soleren naar zijn eerste zege bij de profs in de Superprestige. Iserbyt ging nog voorbij een achtervolgende Toon Aerts, die ook nog werd geklopt op de meet voor het plekje op schavotje nr 3. 

Emoties

Een emotionele Vanthourenhout werd als kers op de taart voor het team geflankeerd op het podium door zijn ploeggenoten.

"Dit is iets waar ik al twee, drie jaar op wacht", liet Michael optekenen. Zijn prestaties van de voorbije weken toonden aan dat het er aan zat te komen. "Vandaag kreeg ik een parcours dat me op het lijf geschreven was. Ze zeggen wel eens dat je pas een echte crosser bent als je een klassementscross hebt gewonnen. Bij deze...", aldus de jongste van de broers Vanthourenhout, die in oktober ook al de manche van de EKZ CrossTour in het Zwitserse Bern won (lees hier) en nu net als toen de zege opdraagt aan zijn pas overleden neef. "In september verloor ik mijn neef Glenn na een verkeersaccident. De hele slotronde heb ik aan hem gedacht. Hij reed als het ware met mij mee. Ik draag deze zege ook aan hem op."


Eli Iserbyt behoudt de leidersplaats in het superprestigeklassement.


Volledige uitslag en klassement superprestige klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!