Versterking voor team Alpecin-Fenix

Versterking voor team Alpecin-Fenix

Meervoudig Zwitsers kampioen Silvan Dillier versterkt vanaf 1 januari 2021 de rangen van Alpecin-Fenix. Met de komst van Dillier voegt de ploeg een stevige portie ervaring toe aan het team

De 30-jarige Zwitser Silvan Dillier staat bekend als een echte routinier en zal vanaf 2021 dus team Alpecin-Fenix vervoegen. Hij begon zijn profcarrière in 2013 bij het toenmalige BMC Racing Team waarmee hij twee keer wereldkampioen in het ploegentijdrijden werd. Dillier komt over van het Franse AG2R waar hij de afgelopen drie seizoenen actief was.

Ervaring

Dillier zijn voornaamste prestatie is allicht zijn tweede plaats in Parijs-Roubaix in 2018 maar hij kroonde zich ook al tot Zwitsers kampioen, zowel op de weg als in het tijdrijden. De Zwitser brengt ook bijzonder veel ervaring mee. Hij reed al zes grote rondes: één keer de Tour de France, twee keer de Vuelta en drie keer de Giro D’Italia.

Silvan Dillier: “Ik ben bijzonder blij om deel uit te maken van Alpecin-Fenix”, vertelt de Zwitser. “Alpecin-Fenix staat bekend als een jonge maar bijzonder ambitieuze ploeg. Ik geloof dat ik in deze structuur nog kan groeien als renner. Het spreekt voor zich dat mijn doel moet zijn deel uit te maken van een sterke selectie voor de klassiekers. Daarnaast wil ik mijn ervaring in grote rondes uitspelen en delen met het team.”

Alpecin-Fenix management: “We zijn uiteraard blij met de komst van Silvan. Ondanks het feit dat hij toch al ettelijke jaren meedraait in het wielrennen, is hij nog steeds bijzonder ambitieus en gemotiveerd. Silvan moet een belangrijke pion worden voor de grootste ééndagsklassiekers en zijn ervaring van deelname aan zes grote rondes zal zeker van pas komen.”

Door eindwinnaar te worden van de UCI Europe Tour is het team immers zeker te mogen deelnemen aan alle wedstrijden, inclusief de grote rondes, zoals bijvoorbeeld de Tour de France.

Fotocredit en bron: Team Alpecin-Fenix

Lees ook: Mathieu van der Poel over de Tour de France klik hier
Lees ook: Team Alpecin-Fenix is eindwinnaar van de Europe Tour klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!