Happy Dog Cat

Team Alpecin-Fenix is eindwinnaar van de Europe Tour

Team Alpecin-Fenix is eindwinnaar van de Europe Tour

Team Alpecin-Fenix is nu officieel zeker van eindwinst in de Europe Tour en dat geeft de garantie om aan alle WorldTourwedstrijden te mogen deelnemen, dus ook bijvoorbeeld de Ronde van Frankrijk

Het zat er al aan te komen en het is nu officieel na afloop van de Driedaagse Brugge-De Panne, Team Alpecin-Fenix is zeker van eindwinst in de ranking van de Europe Tour. Dat geeft het procontinentale team van de broers Roodhooft de vrije keuze om deel te nemen aan alle WorldTourwedstrijden én geen verplichting zoals WorldTourteams dat wel hebben.

"Het was onze ambitie en het is gelukt", zei Christoph Roodhooft in Extra Time Koers. Het doel is om volgend jaar de Ronde van Frankrijk te rijden. "De Tour is toch de belangrijkste koers van het jaar en houdt de hele wielerwereld bezig." zegt de manager van team Alpecin-Fenix. De Tour wordt wellicht als eerste op het schema van Mathieu van der Poel ingevuld. "We hebben ons toch versterkt met bijvoorbeeld Jasper Philipsen in die richting. We zullen niet de hoofdrol spelen maar we zullen toch ons plaats hebben. Een rit proberen te winnen is een gerechtvaardigde sportieve ambitie.", luidt het. Over de omkadering klinkt het vastberaden "We gaan allemaal een tandje bijsteken en voortdoen gelijk dat we bezig zijn.".

De combinatie Olympische Spelen ( MTB) en de Tour wordt sportief gezien geen evidentie voor Van der Poel. "De mountainbike-ervaring en het onderhoud daarvan is nu wat weggevallen", zegt Roodhooft. "En het is toch iets specifiek en heel technisch. Hij doet het zo graag maar een jaar heeft ook voor hem maar 365 dagen." Afwachten dus.

De UCI Europe Tour is een circuit van wedstrijden die in Europa worden verreden en valt onder de koepel van de Internationale wielerunie UCI.

de top 3 - ranking 20-10-2020

1. Team Alpecin-Fenix 4503
2. Team Arkea-Samsic 3692
3. Circus-Wanty Gobert 2778

Fotocredit TFoto - bron reactie: Extra Time Koers
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!