Betsema wint in Bern en pakt belangrijke UCI-punten

Betsema wint in Bern en pakt belangrijke UCI-punten

Daags na haar overwinning in Beringen heeft Denise Betsema ook de EKZ CrossTourwedstrijd in het Zwitserse Bern gewonnen. De Texelse had als doel UCI-punten sprokkelen en deed dat dus met succes. Maghalie Rochette (Can) en Manon Bakker (Ned) werden respectievelijk tweede en derde.

Denise Betsema wist in het Zwitserse Bern, net als daags te voren op be-Mine in Beringen (lees hier), van in de eerste ronde te soleren naar de overwinning. Toen Perrine Clauzel en Anna Kay elkaar op de steile helling wat hinderden kreeg Betsema enkele meters voorsprong en ze was vertrokken. De Texelse kon haar eigen tempo en lijnen rijden op het zwaar parcours en slaagde in het opzet waarvoor ze was afgereisd naar Zwitserland: UCI-punten pakken en opschuiven in de ranking (nu 40ste) om een betere startpositie te verwerven. 

"Hier ben ik superblij mee.", liet Denise optekenen voor haar team Pauwels Sauzen-Bingoal. "De UCI-punten (nvdr. 80) die ik neem, gaan echt een verschil maken in mijn startpositie in België. Dit weekend geeft me vertrouwen en gemoedsrust, al deden mijn benen nog wel pijn na de cross van gisteren. Ik moest hier diep voor gaan.", aldus Denise Betsema

De Canadeze Maghalie Rochette finishte op meer dan een halve minuut als tweede en Manon Bakker (Ned) op bijna een minuut als derde.

Podest Frauen Elite Bern.JPG (589 KB)

Volledige uitslag klik hier

Fotocredits Steffen Müssiggang-EKZ CrossTour




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!