Betsema soleert van ronde 1 tot finish op be-Mine

Betsema soleert van ronde 1 tot finish op be-Mine

Denise Betsema heeft de cyclocross bij de dames op be-Mine in Beringen gewonnen. De Texelse reed in de eerste ronde weg van haar concurrentes en soleerde naar de zege. Ceylin del Carmen Alvarado won het van Eva Lechner in de laatste rechte lijn, voor plekje nr 2 op het podium

Inge van der Heijden, nieuw bij team 777, dook als eerste het veld in op de mijnterril in Beringen. Wanneer de dames voor het eerst boven kwamen, had Betsema intussen de koppositie overgenomen. De twee pakten een kloofje op de rest en even later was Betsema alleen op toer. De Texelse wist haar voorsprong uit te bouwen en kon met meer dan een minuut voorsprong de laatste rondes met de nodige voorzichtigheid en gerust gemoed afwerken richting de zege, in een toch mooie veldrit. Achter haar bleken Ceylin del Carmen Alvarado, Eva Lechner en Annemarie Worst over de beste benen te beschikken om te strijden voor de overige podiumplaatsen. Worst smeet haar volledig in de afdaling en leek op weg naar plek twee maar ze moest haar durf bekopen met een val in één van de laatste bochten. In de sprint toonde Alvarado haar vervolgens de snellere van Lechner, die derde werd. 

Yara Kastelijn kon zich door een lekke band eerder in de wedstrijd niet ten volle in de strijd gooien voor een podiumplaats. De Europese kampioene slaagde er weliswaar in om naar de eerste achtervolgsters te rijden maar verloor dan weer terrein in de technische afdaling.

Gemoedsrust

Denise Betsema toonde al in de eerste ronde dat ze het terrein goed verteerde "Ik kende dit parcours ook, omdat hier eerder al mountainbikewedstrijden reed. Maar het was wel mijn eerste deelname in een veldrit hier, dus wilde ik toch afwachten wat dat gaf. Maar dat is dus goed uitgedraaid.", zei de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal naderhand.

De Texelse vertelde dat ze wat onrustig was dat een overwinning uitbleef. Twee seizoenen terug was ze immers de revelatie bij de dames maar daarna werd ze een tijd lang buiten competitie gezet omwille van gekende reden. "Dit had ik even nodig voor de gemoedsrust. Het is wel zo dat ik een tijd last heb gehad van een tekenbeet. Stilaan komt de topvorm er nu wel aan.", aldus Denise, die morgen ook in Bern rijdt, een UCI C1-wedstrijd van de EKZ CrossTour. Het doel is om er kostbare UCI-punten te sprokkelen en zo een betere startpositie verwerven.

Denise Betsema topt momenteel de ranking van de Toyo Tires Snelste Ronde (lees hier)

1. Denise Betsema 5 ptn
2. Aniek van Alphen en Lucinda Brand 3 ptn
3. Manon Bakker, Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn 2ptn
4. Eva Lechner 1 pt

volledige uitslag klik hier


Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!